Zo zag Koningsdag er bij Pandarve vorige jaar nog uit. Dit jaar is alleen het eigen terras open.
Zo zag Koningsdag er bij Pandarve vorige jaar nog uit. Dit jaar is alleen het eigen terras open.

Gemeente houdt vast aan hekken bij feest Pandarve

10 april 2024 om 07:39 Politiek

ZEIST De gemeente Zeist blijft bij haar eis dat Pandarve hekken moet plaatsen als het eetcafé een feest wil organiseren op Koningsdag. Vorig jaar waren er meer dan 2000 bezoekers en dat toen alles goed ging is ‘meer geluk dan wijsheid’, schrijft de gemeente in antwoord op vragen van Seyst.nu.

Afgelopen weekend maakte Pandarve bekend dat er na 27 jaar een einde komt aan het muziekfeest op Koningsdag op de Weeshuislaan, voor de deur van het eetcafé. De extra veiligheidseisen waren voor de eigenaren onacceptabel: de gemeente vraagt hekken om het terrein en de aanwezigheid van vier gecertificeerde beveiligers.

Het college schrijft in het antwoord op de vragen van raadslid Hanny Roelofsen: ,,De grote hoeveelheid bezoekers van dit evenement betekent ook een grotere verantwoordelijkheid met betrekking tot veiligheid. Daardoor zijn dit jaar meer veiligheidseisen gesteld. Die voorwaarden zijn niet buitenproportioneel. Daarin hebben we als gemeente aangeboden om mee te denken over de vorm en is aangeboden om de ondernemer te ondersteunen.’’ Maar, schrijft het college, de eigenaren van Pandarve wilden niet aan deze eisen voldoen. 

De nieuwe maatregelen zijn tot stand gekomen na evaluatie van alle activiteiten op Koningsdag met politie en Veiligheidsregio Utrecht.,, Voor alle evenementen zijn verbeterpunten geformuleerd.’’ Wie een evenement organiseert moet daar aan voldoen. ,,Elke organisator is vorig jaar op de hoogte gesteld van deze voorwaarden.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie