Een Jumbosupermarkt in Zeist.
Een Jumbosupermarkt in Zeist. René Borkent

Taakstraf voor Zeistenaar die brood en wijn wilde stelen

10 april 2024 om 21:47 Rechtbank

UTRECHT / ZEIST Een 20-jarige Zeistenaar die bij een Jumbo supermarkt in Zeist probeerde om broodjes en wijn te stelen is dinsdagmiddag veroordeeld tot een taakstraf van 140 uur, waarvan 40 voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar.

Verder moet hij een schadevergoeding van 70 euro betalen. De jongeman werd buiten de supermarkt in de kraag gevat door een medewerker en daarbij ontstond er een schermutseling, waarbij het shirt van de Jumbo-medewerker werd vernield.

Het incident vond plaats op 19 januari 2024 bij de Jumbo supermarkt aan de Laan van Vollenhove. Tijdens het voorval had de man aardig wat alcohol in zijn lijf, al was het nog maar half twee in de middag. Dat was een incident, hij heeft geen alcoholprobleem meer, vertelde hij tegen de politierechter. 

Volgens hem was er ook niet echt sprake van een vechtpartij. Hij maakte slaande bewegingen omdat hij geen lucht kreeg toen de medewerker hem vasthield, zo legde hij uit. 

Hij heeft momenteel geen werk en is druk bezig om weer een baan te vinden, Een gevangenisstraf helpt daar niet bij. Eigenlijk staat er op diefstal met geweld, wat de verdachte ook gewoon toegeeft, een gevangenisstraf van twee maanden.

Maar zowel de officier van justitie als uiteindelijk ook de rechter besluiten met het oog op zijn toekomstmogelijkheden om te volstaan met een taakstraf. 

René Borkent
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie