In dit gebouw is het kantoor in Zeist gevestigd.
In dit gebouw is het kantoor in Zeist gevestigd.

Maas Kristinsson Architecten tien jaar in Zeist: architecten combineren esthetiek en duurzaamheid

4 april 2024 om 16:33 Zakelijk

ZEIST Hoogwaardige architectuur die mensen blij maakt. Dat is waar Maas Kristinsson Architecten voor staat. Een ontwerp van de hand van deze architecten is te herkennen aan ingetogen schoonheid, vakmanschap, ruimtelijkheid en intrinsieke duurzaamheid. Sinds tien jaar is het bureau ook te vinden in Zeist, op een van de meest markante plekken, centraal in het dorp: in het voormalige schakelstation van de PUEM op de hoek van de Henriëtte van Lijndenlaan en de Waterigeweg. Een rijksmonument dat goed past bij Maas Kristinsson, vinden de architecten. 

Omdat de architecten dichter bij de opdrachtgevers in het midden en westen van het land wilden zijn, is tien jaar geleden naast de vestiging in Lochem deze tweede vestiging in Zeist geopend. Opdrachtgevers kunnen hierdoor makkelijker en beter worden bediend. Het aantal projecten aan deze kant van het land is sindsdien aanzienlijk toegenomen. Maas Kristinsson verwierf diverse opdrachten in Zeist en omgeving, maar ook in Amsterdam en Rotterdam. De opdrachten behelzen het hele scala van architectuur: van woningen en kantoren tot gebouwen voor zorg, scholen en ook seriematige woningen. 

EIGEN INTERIEURAFDELING

Bijzonder aan Maas Kristinsson is dat het bureau  beschikt over een eigen interieur afdeling, met uitstekend opgeleid personeel. Deze afdeling is ook beschikbaar voor separate opdrachten, zonder dat daaraan een gebouwontwerp gekoppeld is. De diversiteit aan opdrachten maakt werken bij Maas Kristinsson erg aantrekkelijk. 

(lees verder onder de foto)


Nieuwbouw van een woning aan de Verlengde Slotlaan.

Het bureau telt twintig medewerkers met allemaal een opleiding op HBO- of masterniveau. Een hecht team met weinig verloop en veel kennis van zaken, dat tegelijkertijd aan veel verschillende projecten kan werken. Dat waarborgt continuïteit in de werkzaamheden. Opdrachtgevers keren dan ook regelmatig terug: na een eerste opdracht voor een woning volgt vaak nog een opdracht voor appartementen of een vakantiewoning. Op dat laatste gebied is het bureau overigens ook al jaren actief op de Antillen.  

PIONIERS

Maas Kristinsson is sinds drie jaar een samensmelting van Maas architecten en Kristinsson architecten, twee bureaus met een jarenlange traditie. Een gouden match in deze tijd waar gebouwen energieneutraal, gezond en toekomstbestendig moeten zijn. Maas is meester in ruimtelijke esthetiek, Kristinsson is al sinds de jaren 70 pionier op het gebied van innovatieve duurzame oplossingen, liefst met behulp van de natuur. Het resultaat is een architectenbureau dat esthetiek met vernieuwde duurzaamheid verenigt. Energie, gezonde lucht, warmte en verkoeling worden op een onzichtbare manier verwerkt in het ontwerp. Schoonheid, veel wooncomfort en duurzaamheid hoeven niet op gespannen voet met elkaar te staan. 

(lees verder onder de foto)


Een door Maas Kristinsson Architecten verbouwde jarendertigwoning in Bosch en Duin. - Christiaan de Bruijne

Gebouwen van Maas Kristinsson voegen altijd extra waarde toe. Voor de opdrachtgever, de gebruikers en de omgeving. Alles krijgt dezelfde zorgvuldige aandacht. Of het nu een villa, school, fabriek, zorgcentrum, kantoor of woning betreft. Ook als het budget beperkt is. Bouwen doe je tenslotte maar een of misschien twee keer in je leven. Het is spannend en leuk, maar er zijn voetangels en klemmen. Regelgeving, vergunningen, planning en begroting, het bureau heeft er ruim 30 jaar ervaring mee. De meeste kennis zit in eigen huis, en mocht het toch nodig zijn, dan wordt er een beroep gedaan vertrouwde adviseurs, waar jarenlange ervaring mee is opgebouwd.

De website geeft een goede indruk van het gevarieerde werk van Maas Kristinsson: neem een kijkje op
ma-kr.nl.

Dit artikel wordt u aangeboden door Maas Kristinsson Architecten

Nieuwbouw van een woning aan de Verlengde Slotlaan, en een door Maas Kristinsson Architecten verbouwde jarendertigwoning in Bosch en Duin.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie