Partners van de wijnwinkeliers Quirine en Maya houden het lint vast dat wethouder Van Dijk doorknipt.
Partners van de wijnwinkeliers Quirine en Maya houden het lint vast dat wethouder Van Dijk doorknipt.

Alles is Spaans bij Tinc Set aan de Rozenstraat in Zeist

10 april 2024 om 19:24 Zakelijk

ZEIST Wethouder Walter van Dijk heeft zaterdag Tinc Set geopend aan de Rozenstraat. In zijn openingstoespraak haalde de wethouder een tegeltjeswijheid uit de nieuwe zaak aan. ,,Het begon met twee vrienden en een glas wijn... ‘’ Voor Job Hogendoorn en Jip van Amerongen is het ook echt op deze manier begonnen.

Job en Jip studeerden allebei aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Eenmaal afgestudeerd verhuisde Job in 2017 naar Barcelona, terwijl Jip in Nederland bleef en een baan vond bij de ABNAmro. 

Jip zocht zijn vriend vaak op. Job: ,,Bij een etentje stuitten we bij toeval op een heel bijzondere, Spaanse wijn. Daar moeten we iets mee doen, dachten we.’’ 

In 2020, tijdens een lockdown, was het hotel waar Job werkte gesloten. ,,Het gaf ons de tijd om het idee uit te werken. We willen serieus een succes maken van onze onderneming. We begonnen met e-commerce en hebben inmiddels een aardige fanbase opgebouwd. We merkten dat er behoefte is aan een fysieke winkel waar je kunt zien wat je koopt en waar je kunt proeven. 

Toen het Proeflokaal stopte, bood dat ons een mooie kans om midden in het land onze eerste zaak te vestigen. Zeist ligt prachtig centraal en dat is gemakkelijk voor zakelijke klanten, we leveren aan restaurants en winkels in het hele land. En natuurlijk is de particuliere klant hier ook welkom.’’

Job - pas vorige week vanuit Barcelona terugverhuisd naar Nederland - gaat fulltime aan de slag als wijnimporteur en winkelier. Jip hoopt op den duur ook hele dagen aan het werk te kunnen in de winkel, maar houdt zijn baan voorlopig. Hij zal vooral op zaterdag in de zaak te vinden zijn. 

In de schappen van Tinc Set vind je heel veel verschillende soorten Spaanse wijnen en een klein assortiment Spaanse delicatessen zoals fuetworst, olijventapenade en een lokaal bier uit Spanje. 

WIJNPROEVERIJEN

De winkel aan de Rozenstraat 15a is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 10.00 uur. Op vrijdag kun je er tot 20.00 uur terecht, de andere dagen tot 18.00 uur.

Tinc Set organiseert proeverijen met een thema op vrijdag 12 april, vrijdag 19 april en donderdag 26 april (vanwege Koningsdag niet op vrijdag), telkens vanaf 19.30 uur. Tickets koop je via de website: tincset.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie