Ginie de Noord is vrijwilliger bij één van de 33 zorgvilla’s van Domus Valuas.
Ginie de Noord is vrijwilliger bij één van de 33 zorgvilla’s van Domus Valuas.

Tevreden mensen bij Domus Valuas; ‘We hebben veel plezier met elkaar en dit straalt uit naar de bewoners’

11 april 2024 om 22:02 Zakelijk

ZEIST Blije, tevreden mensen is wat wij graag zien bij Domus Valuas. Dat de bewoner naast liefdevolle zorg en hoogwaardige service, ook veel plezier ervaart. Wij benutten alle mogelijkheden om alles uit het leven te halen. Voor iedereen op een eigen manier, met behoud van eigen regie. Er is daarom veel aandacht voor activiteiten en bezigheden die plezier brengen. Regelmatig organiseren onze locaties concerten, maken we gebruik van de duofiets bij mooi weer, en stimuleren we creatieve bezigheden. Een persoonlijke levensinvulling wordt bij ons hoog gewaardeerd. 

MUZIEK ALS VERBINDING

Ginie de Noord is vrijwilliger bij één van de 33 zorgvilla’s van Domus Valuas. Ginie houdt van zingen en draagt graag bij aan de verbinding tussen bewoners, waarbij ze muziek ziet als een krachtig middel om mensen dichter bij elkaar te brengen en emoties te delen. “Toen mij destijds gevraagd werd of zingen met een club mensen iets voor mij zou zijn, twijfelde ik geen moment. Ik zing nu elke maandag met de bewoners. Het is bijzonder wat dit met de mens doet. Dat ik kan bijdragen aan die verbinding voelt fijn.

KUNSTCLUB

Op woensdag begeleid ik ook de kunstclub. De kunstclub bestaat uit een groep van zo’n acht bewoners. De kleinschaligheid maakt dat je elkaar echt leert kennen.Gezamenlijk kunst maken zorgt dat men zich openstelt voor de ander, het verruimt de geest en het bevordert het gesprek. Het draagt bij aan zingeving. Bewoners kunnen er voor elkaar zijn en dat is erg waardevol. Persoonlijke ervaringen en situaties worden met elkaar gedeeld. Ook samen zingen brengt de bewoners dichter bij elkaar. Er komen emoties los die we met elkaar bespreken. Ginie heeft tijdens haar vrijwilligerswerk ontdekt dat zij affiniteit heeft met mensen met dementie, waarbij ze hun puurheid waardeert en erkent dat iedere bewoner, ongeacht dementie, een verhaal te vertellen heeft.

CREATIVITEIT EN LEVENSVREUGDE

Naast haar vrijwilligerswerk is Ginie ook graag thuis creatief bezig. Ze houdt van tekenen, schilderen en tuinieren. “De kunstclub op woensdag is voor veel van de bewoners de leukste dag van de week. Op mijn leeftijd, (Ginie is 70 jaar) doe ik geen dingen meer die ik niet leuk vind. Hier krijg ik een fijn gevoel van en ik kan het iedereen aanraden. Binnen je eigen interesse kun je altijd iets voor een ander betekenen. Tegelijkertijd krijg je er zelf een hoop plezier voor terug. Het is voor mezelf ook een mooie vorm van zingeving.”

Meer informatie over De Wulperhorst of Villa Pavia in Zeist? www.domusvaluas.nl of bel: 085-0645910.

Dit artikel wordt u aangeboden door Domus Valuas

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie