• Alles
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (3)
  Theater
 • (4)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Maak je eigen wormenhotel

donderdag 14 januari 13:00 t/m 15:00 uur

Workshop maak je eigen wormenhotel

Wie zijn of haar gft-afval niet in een (groene) kliko kwijt kan, kan het op een natuurlijke manier zelf verwerken tot compost, ook als je geen tuin, terras of balkon hebt. Tijdens de workshop bouw je een eigen wormenhotel voor op je dakterras, je balkon of in je keuken.

Elke dag weer belanden er enorme hoeveelheden schillen, klokhuizen en koffiedik in de vuilnisbak, terwijl dit het favoriete kostje is van de worm. In een wormenhotel leven ongeveer 50 wormen die het afval opeten en het vervolgens uitpoepen als natuurlijke compost vol mineralen.

Angelique Martis geeft de workshop. Ze legt uit hoe je met twee of drie emmers/ bakken van plastic, met een goede deksel, een boormachine, strookjes oud krantenpapier en fijne snippers karton, dorre bladeren of stro je eigen hotel kunt maken. Thuis voeg je biologische potgrond en je gft-afval toe. De wormen doen het werk en jij oogst daarna vloeibare compost of mooie zwarte aarde voor je planten. Aan het eind van de middag ga je naar huis met je eigen wormenemmer compleet met wormen.

Praktisch

De workshops is gratis, we vragen wel een vergoeding van €10,00 voor de materialen en compostwormen.

Wanneer: 14 oktober van 13:00 – 15:00 uur

Plaats: bezoekerscentrum De Boswerf

Opgeven kan via www.boswerf.nl Kijk bij activiteiten, meld je aan met de aanmeldknop. Er kunnen maximaal 15 mensen meedoenDeelnemers uit Gemeente Zeist hebben voorrang.


deel deze activiteit

Locatie

Boswerf
Zeist
Prins Bernhardlaan 3
3708BR


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden