• Alles
 • (3)
  Algemeen
 • (2)
  Lezingen
 • (2)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop
 • (4)
  Kinderevenement

Bunnik gaat naar het Klimaatalarm Utrecht

zondag 14 maart 13:30 uur

Foto: GroenLinks

Op zondag 14 maart om 15.00 uur, drie dagen voor de verkiezingen, klinkt in meer dan 40 steden in heel Nederland én online het Klimaatalarm. Het Klimaatalarm vindt plaats één dag voor de eerste verkiezingsdag met als doel om de politiek in beweging te krijgen voor het klimaat. Inwoners uit Bunnik reizen samen naar de manifestatie in Utrecht.

Het klimaatalarm in Utrecht begint om 14:00u en vindt plaats op het Jaarbeursplein. Het gaat om een stilstaande demonstratie, waarbij iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar blijft. De organisatie vraagt deelnemers om zelf iets mee te nemen om mee alarm te slaan om 15:00u. Een fluit, een toeter, een bel, een ratel, een kookwekker of een fietsbel. Neem ook een zelfgemaakt protestbord mee en vergeet niet om een mondkapje te dragen.

De groep die vanuit Bunnik aanhaakt verzamelt om 13:30 met de fiets op de hoek bij AH Bunnik.

Het initiatief om samen vanuit Bunnik te reizen komt van GroenLinks Bunnik: „We hebben een serie zomers achter de rug die de warmste ooit gemeten waren. Periodes van droogte worden afgewisseld met heftige regen. Nu al merken we de gevolgen van klimaatverandering, en voor onze kinderen zijn de gevolgen nog groter. Deze week nog liet het KNMI weten bezorgd te zijn over het tempo waarin klimaatmaatregelen worden uitgevoerd. Samen moeten we laten zien dat het tijd is om vaart te zetten achter beleid. Daarom doen we mee aan het Klimaatalarm.“

Het Klimaatalarm is een initiatief van 11 maatschappelijke organisaties. De boodschap: 'De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. Samen zorgen wij dat iedereen kiest voor klimaat!.’ Er zijn manifestaties in meer dan 40 plaatsen, waarbij elke plaats een eigen programma kan organiseren. Ook vanuit huis, balkon of tuin kunnen mensen meedoen. Meer informatie is te vinden op https://klimaatmars2021.nl/lokaal/klimaatalarm-in-utrecht.


deel deze activiteit

Locatie

Dorpsplein
Bunnik
Langstraat bij 11
3981ev


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden