• Alles
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Overig
 • (4)
  Lezingen
 • (2)
  Bijeenkomst

Studeren in Slot Zeist

maandag 10 mei 9:00 t/m 16:00 uur

Studeren met een snufje cultuur in Slot Zeist.

Stichting Liox faciliteert gratis rustige en inspirerende studieplekken in samenwerking met Slot Zeist. We willen studenten in deze coronatijd graag een mooie en veilige plek bieden voor hun studiewerkzaamheden. Op maandag 19 april, 26 april en maandag 10 mei is er de mogelijkheid voor studenten om (uiteraard coronaproof) te studeren in Slot Zeist. Op deze drie maandagen zijn er twee sessies per dag waarin per sessie plek is voor 30 studenten.

Dit initiatief is tot stand gekomen na overleg tussen de Stichting Liox en Slot Zeist. Stichting Liox wil de culturele, kunstzinnige en het historische bewustzijn onder jongeren versterken. Dit wordt gerealiseerd door werken en studeren te koppelen aan kunst en cultuur. Liox faciliteert werk- en studieplekken in een omgeving van culturele en kunstzinnige waarde waarbij het de bedoeling is dat studenten enerzijds kennis maken met kunst en cultuur en hierbij stil kunnen staan en anderzijds wil Liox het aantal bezoekers van kunstzinnige, culturele en historische locaties vergroten.

De studieplekken zijn in de Orangerie van Slot Zeist. De originele Orangerie stamt uit 1682. Deze ruimte werd in de loop der tijd gebruikt als kerkzaal, koetshuis, gymzaal, muziekschool en vele andere functies. In 2019 heeft Ruud-Jan Kokke in opdracht van Gemeente Zeist een ontwerp gemaakt om de rechtervleugel van het Slot weer 'Slotwaardig' te maken en in 2020 is de oorspronkelijke ruimte hersteld. In deze ruimte is nu een permanente tentoonstelling over de historie van Zeist te zien en is verbonden met een horecagelegenheid. Ook kunnen de studenten de Marotzaal bezichtigen; een prachtige gewelvenzaal.

Op maandag 19 en 26 april, en op maandag 10 mei, faciliteren we voor studenten gratis rustige en inspirerende studieplekken in de Orangerie van Slot Zeist. Op deze maandagen houden we hiervoor twee sessies, van 09:00 – 12:00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur, met een maximum van 30 studenten per sessie. Dit verzorgen wij uiteraard coronaproof. Aanmelden doe je via ons boekingssysteem op www.stichtingliox.nl

Koffie en thee krijgen is te verkrijgen voor 1 euro per kopje (contant meenemen), en wil je ons financieel steunen, dan is er de mogelijkheid voor een vrije gift.


deel deze activiteit

Locatie

Slot Zeist
Zeist
Zinzendorflaan 1
3703ce


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden