• Alles
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Overig
 • (4)
  Lezingen
 • (2)
  Bijeenkomst

Online Kunstlezing Vervlogen Geuren

dinsdag 11 mei 10:00 t/m 11:30 uur

Foto: M. Nunes

In deze online kunstlezing door Mirelle Nunes van Kunst uit Zeist wordt de uitbeelding van geur in de kunst van de 17e eeuw aan naar voren gebracht.

Wat dacht u van geurende bloemen en parfums, maar ook stinkende grachten en onwelriekende lichaamsluchtjes, geur en gezondheid? Of de sensatie van nieuwe geuren die meegebracht werden door de VOC met de specerijen, tabak, koffie en thee? Geuren die wij niet meer kennen als de geur van de gesteven lakens op de bleekvelden en de geur voor een gestookt vuurtje om oude ambachten uit vervlogen tijden uit te oefenen?

De kunst is letterlijk en figuurlijk om de geuren te vangen van het leven van de 17e eeuw: hoe werd geur en reuk uitgebeeld? Mirelle Nunes zal ingaan op de betekenis die men hechtte aan geur en welke aromatische gevoelswaardes de kunstwerken hebben.

Heel interessant is het geur-historisch onderzoek dat het Mauritshuis heeft uitgevoerd om deze tentoonstelling te realiseren. Daartoe zal het eigen gebrouwen geuren bij het desbetreffende schilderij laten ruiken als u het museum in levende lijve bezoekt. Maar ook bij deze online lezing krijgt u een live-geurproeverij. Een hele experience!

Nieuwsgierig naar de geuren? Activeer uw zintuigen en neem deel aan deze online-kunstlezing op 11 mei a.s. van 10-11.30u.

Aanmelden kan direct via mail: kunstuitzeist@casema.nl of bel met Kunst uit Zeist op 06-50489752.

Prijs: € 10 per Zoom-link.


deel deze activiteit

Locatie

Online bijeenkomst
Zeist
Let op: Online bijeenkomst 1
3701hs


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden