Afbeelding
Rotary op Seyst

Benefiet Golftoernooi voor Helen Downing Instituut een groot succes

15 mei 2023 om 09:55 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen woensdag 10 mei 2023 heeft het tweede benefiet Rotary op Seyst Golftoernooi plaatsgevonden op Golfbaan Kromme Rijn. Een onvergetelijke golfervaring voor de deelnemers, maar vooral een evenement dat een groot sponsorbedrag heeft geleverd voor het goede doel. Het Benefiet Golftoernooi heeft meer dan €27.000,= opgeleverd voor de verbetering van psychologische zorg aan kankerpatiënten tussen de 18 en 30 jaar. Het Helen Downing Instituut en de Rotary op Seyst maken zich elk jaar samen sterk voor dit belangrijke thema. 

Als je 18 jaar wordt, stopt de jeugdhulpverlening en ga je over naar de volwassenenzorg. Deze overgang gaat vaak niet soepel en juist de extra mentale zorg voor deze jongeren is dan van belang. Het Helen Downing Instituur uit Bilthoven verleent deze zorg. En met de opbrengst van dit Golftoernooi worden zij extra ondersteund om de beste psychologische hulp te geven aan jongeren met kanker. Het geld zal worden besteed aan deskundigheidsbevordering, scholing van therapeuten die zich specifiek richten op deze jongeren en extra voorlichting richting deze groep.

Er is geld opgehaald door commerciële flights te verkopen, deelnemers uit te dagen tijdens een put-wedstrijd en een loterij te organiseren tijdens het diner. De prijzen zijn ter beschikking gesteld door de leden van de Rotary op Seyst en de golfbanen door Golfbaan Kromme Rijn. Ondanks de regenbuien tussendoor heeft dit Benefiet Golftoernooi in ieder geval een zonnig eindresultaat weten te breiken. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie