• Alles
 • (2)
  Film
 • (9)
  Overig
 • (4)
  Lezingen
 • (1)
  Theater
 • (3)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Evenement
 • (7)
  Muziek
 • (4)
  Cursus-Workshop

Het verhaal van plastic

donderdag 28 mei 20:00 t/m 21:30 uur

rechtenvrij te gebruiken

De Amerikaanse film Story of Plastic uit 2019 confronteert ons met de gevolgen van onze manier van leven en consumeren. De film leidt tot bewustwording dat we ons consumptiepatroon moeten aanpassen om de planeet leefbaar te houden. De werkgroep Afval 0.0 van Samen Duurzaam Zeist organiseert een gratis online vertoning van de film met een online nabespreking. Je kunt de 90 minuten durende film bekijken van 14 tot 28 mei. De nabespreking vindt plaats op 28 mei van 20:00 uur tot 21:30 uur, onder leiding van moderator Job Boot. Aanmelden via info@samenduurzaamzeist.nl.

De film start met de ontdekking van plastic in de jaren 1930. Het was het materiaal met onbegrensde mogelijkheden. Deze beelden worden afgewisseld met beelden van de dramatische gevolgen van het onbegrensde gebruik. De film verandert waarschijnlijk je blik op recycling voorgoed. Veel westerse landen exporteren namelijk plasticafval van lage kwaliteit naar arme landen. Daar proberen arme gezinnen een inkomen uit verdere recycling te halen, maar met grote gevolgen voor hun gezondheid en welzijn. De plasticcrisis is een groot probleem met groeiende gevolgen. Daarom is het nodig dat we onze leefstijl onder de loep nemen en minder afval gaan produceren.

De werkgroep Afval 0.0 van Samen Duurzaam Zeist biedt inwoners van Zeist de mogelijkheid om de film thuis gratis te bekijken, vanaf 14 mei tot en met 28 mei. Op 28 mei organiseert de werkgroep van 20.00 tot 21:30 uur een online nabespreking van de film, onder leiding van moderator Job Boot. Hierin komt ook de vraag aan bod hoe we in Zeist beter kunnen omgaan met plastic en plastic afval. Heb je belangstelling voor de film en/of de nabespreking, stuur dan een e-mail met naam en woonplaats naar info@samenduurzaamzeist.nl en geef hierin duidelijk aan of je ook de nabespreking wilt bijwonen.

De film die in 2019 verscheen, is een productie van het Story of Stuff Project, een Amerikaanse milieuorganisatie die met films mensen bewust wil maken van de gevolgen van onze consumptie voor de aarde. Op www.storyofplastic.org kun je een voorproefje van de film bekijken.


deel deze activiteit

Locatie

Online
Zeist
Prinses Arianelaan
3708xg


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden