• Alles
  • (1)
    Bijeenkomst
  • (2)
    Theater
  • (2)
    Muziek

Workshop Studiekeuze (online)

maandag 25 mei 16:00 t/m 17:00 uur

Han Ernest

Een studiekeuze maken waar je 100% achter staat en helemaal voor gaat na de zomer: hoe maak je die? Deze workshop is voor ouders/verzorgers en decanen van dwarslopers die hun studiekeuze maken in deze bijzondere tijd. Tijdens deze sessie deelt de Vrije Hogeschool inspirerende tools met je om die studiekeuze te begeleiden.

Deze workshop vindt online plaats en is kosteloos bij te wonen na aanmelding via de Vrije Hogeschool website.

In het Liberal Arts Tussenjaar aan de Vrije Hogeschool kunnen jongeren al bijna vijftig jaar toewerken naar een studie waar ze 100% achter staan. 1 juni, de inschrijfdatum voor vervolgopleidingen, komt voor geslaagde middelbare scholieren steeds dichterbij. Op maandag 25 mei vindt daarom de gratis online Workshop Studiekeuze plaats, speciaal voor ouders/verzorgers van studiekiezers en decanen.

Studiekeuzestress

Ieder jaar ziet de Vrije Hogeschool studenten binnenkomen met veel vragen. Wat daarbij opvalt is de enorme druk en verwachtingen die jongeren ervaren: ze moeten komen tot een doel, een keuze, als uitgangspunt voor een geslaagd leven. Dit doel is het eindpunt. Alles is daaraan ondergeschikt. De Vrije Hogeschool begint vanuit een ander verhaal; een verhaal dat begint bij een proces van zelfontwikkeling als belangrijkste doel in het leven. Het uitgangspunt is dat ieder mens een meer of minder vaag besef van zijn bestemming heeft. Tijdens het Liberal Arts Tussenjaar worden de creativiteit en het wilsgebied van jonge mensen aangesproken door een combinatie van Kunst, Wetenschap en Ondernemen, ontwikkelen studenten persoonlijk leiderschap en maken ze een studiekeuze waar ze 100% achter staan.

Workshop Studiekeuze

Vrije Hogeschool decaan Etrona van der Heijden gaat tijdens de Studiekeuze Workshop op 25 mei dieper in op de filosofie van de Vrije Hogeschool bij het maken van een studiekeuze. Vervolgens is het tijd om zelf aan de slag te gaan met een opdracht. Als deelnemer verlaat je de workshop met inspiratie en tools om jouw kind of leerling nog beter richting de studiekeuze te begeleiden. Deze workshop is speciaal voor ouders/verzorgers en decanen. Studiekiezers die meer willen weten over de Vrije Hogeschool zijn van harte welkom bij een Open Dag of Informatieavond.


deel deze activiteit

Locatie

Vrije Hogeschool
Zeist
2e Dorpsstraat 56
3701ab


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden