• Alles
 • (3)
  Film
 • (1)
  Sport
 • (24)
  Theater
 • (7)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop

Canto Ostinato: 2 pianisten & 6 schilders

zaterdag 14 maart 16:30 t/m 17:45 uur

Fred Manschot

Uniek concert: Canto Ostinato door 2 pianisten en 6 schilders!

Stichting Zaterdagmiddagconcerten Zeist organiseert een uniek evenement met twee pianisten en zes schilders letterlijk ‘rondom’ de beroemde Canto Ostinato van Simeon ten Holt!

Pianist Wouter Harbers en pianiste Thera Klaassen voeren samen de beroemde ‘Canto Ostinato’ uit op twee vleugels. Dit stuk bestaat uit ruim honderd elementen die naar believen herhaald worden en die zonder onderbreking langzaam naar de climax leiden: het hoofdthema. Na de extase van het hoofdthema keert de rust terug en nemen de musici in stilte afscheid van het klavier.

Het publiek zit niet in theateropstelling in de zaal, maar in een kring zo dicht mogelijk rondom de vleugels. Zo kan iedereen de interactie tussen de pianisten en de intensiteit van deze muziek ervaren. Zes schilders van de Zeister schildersvereniging ‘De Toets’ geven vlakbij de vleugels hun luisterervaring weer op het doek. De luisteraars zien deze schilderijen live ontstaan. Zo versterken verschillende kunstdisciplines elkaar en kunt u dubbelop genieten van Nederlands beroemdste compositie.

Kijk voor meer informatie ook naar: https://youtu.be/Pq6hnmpctmw.

Woon dit unieke evenement bij, op zaterdagmiddag 14 maart in de Sionskerk te Zeist. De zaal is open vanaf 16:00u, het concert begint om 16:30u en duurt ruim een uur. Met dank aan vele sponsors is de entree gratis, na afloop is er een collecte.

Mis dit niet, hartelijk welkom!


deel deze activiteit

Locatie

Sionskerk
Zeist
Jacob Catslaan 73
3705BP


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden