• Alles
  • (11)
    Muziek
  • (2)
    Cursus-Workshop
  • (1)
    Kinderevenement

Het Ebonit Kwartet

vrijdag 18 januari 20:00 uur

Dit sprankelende kwartet werd opgericht in 2011 op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam waar zij les hadden van Arno Bornkamp. De leden (Alberto Tárraga Alcañiz – sopraansax, Dineke Nauta – altsax, Mateusz Pusiewicz – tenorsax en Paulina Marta Kulesza – baritonsax) zijn van Poolse, Nederlandse, Russische en Duitse origine. Maar zoals altijd heeft muziek geen last van grenzen. Ze maakten al snel naam in binnen- en buitenland. Ook déze musici winnen allerlei prijzen en recensenten van hun concerten en debuut CD uit 2016 zijn erg lovend. Citaat: Deze op hun instrumenten alleskunners spelen buitengewoon homogeen en spannend (Volkskrant). Qua intensiteit kunnen ze goede strijkkwartetten naar de kroon steken (Vrije Geluiden).

Op hun Facebook pagina kunt u een opname horen in de nieuwe bezetting waarop zij Danse Macabre van Saint-Saëns spelen. Een stuk wat ze overigens ook in Den Dolder zullen spelen!

Over het programma:

Salon de Debussy combineert bekende en minder bekende werken van Debussy met werken van zijn leermeesters, vrienden en bewonderaars. U hoeft de salon maar binnen te gaan om dit en meer van Debussy te ontdekken!

Zie voor het gehele programma: www.cultuurpodiumdendolder.nl


deel deze activiteit

Locatie

Maria Christina Kerk
Den Dolder
dolderseweg 123
3734je


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden