• Alles
 • (1)
  Theater
 • (11)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Jazzclub: Freetime Old Dixie Jassband

zondag 13 januari 14:00 uur

Zondagmiddag 13 januari 2019

Jazzclub Zeist: Freetime Old Dixie Jassband

Aanvang: 14.30 u

Zaal open: 14.00 u

info en reserveren: www.jazzclubzeist.nl

In 1971 begon de Freetime, het oudste jazzorkest van Enkhuizen, met het maken van jazzmuziek. Net daarvoor was de band van Jan Jaap Kroeb en Ruud Peerdeman, " de Mississippi Stompers " net uit elkaar gevallen. Broers Piet en Jaap de Wit hadden al in een aantal muziek ensembles gespeeld en door hun enorme interesse in jazz muziek gingen zij op zoek naar wat jongens voor het starten van een band. Zij kwamen Jan Jaap en Ruud tegen, die kenden nog wat andere jongens. Zo onstond de Freetime Old Dixie Jassband met Piet de Wit op piano, Jaap de Wit op sousafoon, Jan Jaap Kroeb op klarinet, Ruud Peerdeman op trompet, Rob Vlam op trombone, Jan Loots op banjo en Cor van der Horst op Drums.

De Muziek:

De Freetime Old Dixie Jassband is inmiddels bekend door hun eigen Freetime-sound en weten ze vele jazzliefhebbers om hun vinger te winden.

De band heeft een enorme bounce, meerstemmige arrangementen en vette solo's die karakteristiek zijn voor de band. Een optreden van de Freetime is als een reis door de jazz waarbij o.a. Ragtime's, Stomps, Latin-stukken en de Blues de revue passeren. Mede hierdoor is een optreden van deze band een afwisselende happening.


deel deze activiteit

Locatie

Torenlaan Theater
Zeist
Torenlaan 38
3701VK


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden