• Alles
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Religie
 • (7)
  Muziek

Lezing Je Liefhebbende Vincent door Marina

vrijdag 27 november 10:00 t/m zaterdag 27 februari 12:00 uur

Gebaseerd op de nieuwe bloemlezing Brieven van Vincent van Gogh, Troost voor bedroefde harten toont het Van Gogh Museum veertig authentieke brieven èn de daarin geschetste schilderijen. Ze informeren de lezer niet alleen over Van Goghs zielenroerselen, maar ook over zijn inspiratiebronnen en ambities, zijn artistieke ontwikkeling en die van bevriende schilders als Paul Gauguin en Emile Bernard. Dichter bij Van Gogh kun je niet komen. De subtitel van de tentoonstelling is van hem zelf: hij wil kunst maken …’die troost biedt aan bedroefde harten’….

In 1914 bezorgde Jo Van Gogh-Bonger, de weduwe van Theo, een uitgave van Vincents brieven. In 1905 organiseerde zij al een overzichtstentoonstelling in het Amsterdamse Stedelijk Museum, waarna zo’n 200 schilderijen werden verkocht. Dat was Vincent zelf met de verkoop van de Rode wijngaard aan collega kunstenaar Anna Boch maar één keer gelukt. Terugblikkend stelt Jo vast dat …’na lange jaren van onverschilligheid van het publiek, de strijd gewonnen is’.

Luister naar het bijzondere verhaal dat Vincent u in eigen woorden vertelt in mijn lezing van vrijdagochtend 27 november, aanvang 10.00 uur in de Oosterkerk in Zeist of woensdagochtend 10.00 in de Cultuurhoek in Driebergen.

Informatie en (i.v.m. Corona verplicht) inschrijven: www.uitdekunstmarina.nl tel. 0343-561234


deel deze activiteit

Locatie

Oosterkerk
Zeist
Woudenbergseweg 44
3701BC


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden