• Alles
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Theater
 • (2)
  Tentoonstelling
 • (1)
  Evenement
 • (5)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement
 • (1)
  Politiek

Online collecte Ethiopië van Woord en Daad

dinsdag 17 november 12:00 t/m donderdag 31 december 18:00 uur

Biniyan met zijn vrienden op hun pluimveebedrijf

Niet aan de deur, maar digitaal: Online collecte voor Woord en Daad

Door de Covid 19 pandemie kon de collecte die jaarlijks door het Comité ‘Woord en Daad Zeist’ in (een aantal wijken van) Zeist wordt gehouden helaas niet doorgaan.

Al enkele jaren zetten we ons in voor het ‘EYE-project’ van de Stichting Woord en Daad in Ethiopië. Het motto van dit project is ‘Sterk voor werk in Ethiopië’ (zie https://www.woordendaad.nl/eye/)

Elk jaar ronden zo’n 2 miljoen Ethiopische jongeren hun opleiding af. Slechts een heel klein deel vindt zelf een baan. Daarom maken heel veel jongeren de keuze om te vertrekken. Ze verlaten hun land, en proberen hun dromen ergens anders te realiseren, bijvoorbeeld in een West-Europees land. Vaak eindigt dit avontuur in een grote desillusie. Dat lees je in het verhaal van Bibiyan Tibebe (29) (https://www.woordendaad.nl/werk-in-eigen-stad-voor-biniyan-en-zijn-vrienden/). Nadat hij was teruggekeerd naar Ethiopië kreeg de kans een training te volgen in het project Sterk voor werk in Ethiopië.

Zijn verhaal is een bewijs dat het anders kan, want in Ethiopië zijn kansen genoeg. Met het project Sterk voor werk focussen we op deze jongeren. Via korte trainingen, vakopleidingen, stageplaatsen en arbeidsbemiddeling geven we hun perspectief in hun eigen land, Ethiopië.

Voor dit project is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken een grote subsidie aan de Stichting Woord en Daad ter beschikking gesteld.

Helaas kunnen onze vrijwilligers dit jaar niet langs de deur met een collectebus. Daarom vragen we u een bijdrage te doen via de online collecte. In Ethiopië wordt het project samen met zeven lokale organisaties uitgevoerd.

U kunt vanaf nu tot en met 31 december doneren via de QR code, de Tikkiecode https://tikkie.me/pay/WoordenDaad/kBzouzeBQTRwrUzka46PkA.

of via onze collectepagina op https://www.woordendaad.nl/collecte-comite-zeist/

Jongeren in Ethiopië zeggen u hartelijk dank voor uw steun!

Comité Woord en Daad Zeist.


deel deze activiteit

Locatie

Online
Zeist
Prinses Arianelaan
3708xg


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden