Logo nieuwsbode-zeist.nl
 • Alles
 • (3)
  Film
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (24)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (7)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop

Start verhalenwedstrijd

zondag 1 maart 12:00 t/m maandag 10 augustus 0:00 uur

Dit jaar organiseert Literair Zeist, in samenwerking met Bibliotheek Idea Zeist en Vereniging Taalpodium, voor de zesde keer de LiteratuurPrijs Zeist. Daartoe wordt een open verhalenwedstrijd uitgeschreven. Het thema is ‘Rebellen en Dwarsdenkers’ en sluit daarmee aan bij het thema van de Boekenweek van dit jaar. Daarmee wordt aangegeven dat ‘we het lef van schrijvers koesteren die de vrijheid nemen om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk. De dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld en de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo – ze zijn van levensbelang voor onze samenleving.’

Deelnemers kunnen tot uiterlijk 10 augustus 2020 met een niet eerder gepubliceerd verhaal meedoen aan de wedstrijd. Het wedstrijdreglement is te vinden op de website van Literair Zeist (www.literairzeist.nl). Daar is ook te vinden op welke wijze de verhalen moeten worden ingezonden.

De prijzen worden uitbetaald in euro’s; eerste prijs 350, tweede prijs 250 en derde prijs 150 euro.

De prijswinnende verhalen, een aantal eervolle vermeldingen én een aantal extra geselecteerde verhalen worden in een fraaie bundel gepubliceerd. De jury voor de verhalenwedstrijd wordt gevormd door Henjo Hekman, dichter/schrijver en eerste, inmiddels afgezwaaide, stadsdichter van Zeist, Hanneke Verbeek, dichter/schrijver en Eelco Rommes, schrijver en winnaar verhalenwedstrijd 2016. De wedstrijd resulteert in een feestelijke prijsuitreiking op vrijdagavond 13 november 2020 in de grote zaal van De Klinker (muziekschool en bibliotheek) te Zeist.


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek Idea Zeist
Zeist
Markt 1
3701JZ


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden