• Alles
  • (1)
    Lezingen
  • (3)
    Muziek

The Invisible Life of Euridice Gusmao

maandag 21 juni 19:30 uur

Foto: Internet

Maandagavond 21 juni wordt weer een boekverfilming in de serie Boek & Film vertoond in Figi-bioscoop: ‘The Invisible Life of Euridice Gusmão’. De achttienjarige Eurídice en de twintigjarige Guida zijn onafscheidelijke zussen die thuis bij hun conservatieve ouders wonen. Ze groeien op in Rio de Janeiro in de jaren vijftig van de vorige eeuw met de strikte regels van hun vader en ze koesteren allebei grootse dromen. De getalenteerde Eurídice fantaseert over een carrière als pianiste, de avontuurlijke Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een onverwachte, dramatische gebeurtenis worden de zussen gescheiden en verliezen ze elkaar uit het oog. Terwijl de jaren verstrijken, bouwen ze een eigen leven op. Maar in de tijd dat ze hun dromen najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

Regisseur Karim Aïnouz maakte van de gelijknamige roman van Martha Batalha een visueel overrompelde film die in 2019 in Cannes bekroond werd met de ‘Un Certain Regard’-prijs. ‘The Invisible Life of Eurídice Gusmão’ was ook geselecteerd als de Braziliaanse Oscarinzending. Filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival ‘Film by the Sea’ en gespecialiseerd in film & literatuur gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. In verband met de huidige coronamaatregelen (maximaal 50 bezoekers per voorstelling) zijn er twee starttijden: 19.00 en 19.30 uur. De nabespreking met Harry Peters vindt plaats na afloop van de tweede voorstelling (aanvang 19.30 uur). Iedere bezoeker ontvangt vooraf per e-mail een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film.

‘Boek & Film’ is een initiatief van Literair Zeist i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist en Figi Bioscoop. Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl.

Kaartverkoop via figi.nl of bij de Figi bioscoopkassa. Losse kaarten € 11,00/13,00.


deel deze activiteit

Locatie

Filmtheater Figi
Zeist
Het Rond 2
3701hs


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden