Burgemeester Langenacker op kennismakingsbezoek in Den Dolder.
Burgemeester Langenacker op kennismakingsbezoek in Den Dolder. gemeente Zeist

Bericht van de burgemeester: Verrast met hasselbramenjam

17 april 2024 om 06:31 Column

Waarschijnlijk heeft u het allemaal wel eens (voor)gelezen: Pluk en de Petteflat van Annie M.G. Schmidt. Bij zijn zoektocht naar een huisje stuit Pluk op de Torteltuin waar hij vrienden maakt met de dieren. De Torteltuin moet echter wijken voor woningbouw maar voordat de bouwvakkers de boel leegmaken zijn er hasselbramen geplant. Als de bouwvakkers deze proeven worden ze weer kind en gaan spelen in de tuin. Daarmee blijft de tuin behouden voor de kinderen en de dieren.

TORTELTUIN

Afgelopen vrijdag werd ik in Den Dolder in een echte Torteltuin verrast met hasselbramenjam. Ook op deze plek zou woningbouw komen en ook hier werd de plek behouden voor de kinderen en de dieren, midden in een woonwijk in Den Dolder. De kinderen van Basisschool de Kameleon hebben deze plek geadopteerd, samen met omwonenden en de stichting. Een prachtige groene plek die intensief wordt gebruikt. Naast het bezoek aan de Torteltuin had ik kennismakingen met diverse instellingen en organisaties in Den Dolder. De Willem Arntsz Hoeve, de brandweerpost en verschillende organisaties en een deel van de vrijwilligers actief in de Maria Christina Kerk en de Kameel. Ook fietste ik met Petra Koek langs de minibiebs en de weggeefkastjes, ontmoette ik de senioren bij Pelita en een groep ondernemers in het winkelcentrum.
Wat een actief dorp. Ik kom er graag snel weer terug!  

JONGERENRAAD

In de gemeente Zeist betrekken we graag de blik van jongeren bij besluitvorming. Deze week maakte ik kennis met de Jongerenraad Zeist. Zij bogen zich over het vraagstuk en de opgave in wonen, groen en mobiliteit in het gebied rondom station Driebergen-Zeist. Leerlingen van de middelbare school en de kinderburgemeester met klasgenoten dachten actief mee. Eerder deze maand maakte ik al kennis met de kinderburgemeester Yehailey. Zij heeft nu anderhalf jaar deze mooie taak vervuld en vanaf komend september zit haar taak erop. Binnenkort gaan we op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. Dus zit je nu in groep 5 en heb je interesse? Hou de oproepen in de gaten! Puck uit de vierde klas van het Jordancollege in Zeist wilde heel graag een keer meelopen bij de gemeente en zien wat de burgemeester en wethouders zoal doen. Tijdens de dag ontdekte ze dat de gemeente en het werk van een burgemeester erg divers is.

Die diversiteit ervaarde ik ook afgelopen week. Zo was ik bij de opening van de Sparrenheuvel. De eerste veteranen opvanglocatie van Nederland, bedoeld voor veteranen die door hun missies psychisch in de problemen zijn gekomen. De opvang werd geopend door de minister van Defensie. Fijn om te zien dat de omwonenden in Bosch en Duin deze opvang hebben omarmd.

Een volgend moment was ik bij Fanfarecorps Erica in Austerlitz. Zij speelden ‘Classic Rock’. Het was een swingende avond met een goede sfeer, niet alleen door de muziek. Tijdens de avond stond ik samen met voorzitter Antje stil bij de verschillende jubilarissen. Twee in het bijzonder: Karel en Rinus die een record neerzetten. Zeventig jaar lid en nog spelen. Naast hun muzikale bijdrage hebben ze de vereniging altijd op verschillende manieren ondersteund.
 

Joyce Langenacker

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie