Afbeelding
gemeente Zeist

Column Koos Janssen: Over de kracht van verbinding

8 november 2023 om 06:18 Column

Maandag 30 oktober maak ik met wethouder Laura Hoogstraten een werkwandeling rondom Slot Zeist. Onderling hebben leden van B en W regelmatig werkwandelingen. Het is een aangename en nuttige manier van werk bespreken en op elkaar afstemmen. 

Terug op het gemeentehuis ontmoet ik een delegatie van de Bestuurlijke Advies Commissie Crisisbeheersing van de Veiligheidsregio Utrecht. Ik heb jarenlang met plezier in deze commissie gefunctioneerd. Vanwege mijn aanstaande afscheid brengen zij als dank een lekkernij mee. Vervolgens bereid ik een symposium voor van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. 

Ook word ik geïnterviewd door twee studenten over woonwagencentrum Beukbergen. We spreken over de kracht van verbinding tussen inwoners en gemeente die er voor heeft gezorgd dat de uitbreiding en herinrichting van Beukbergen zo succesvol is verlopen. 

Dinsdag in de vergadering van B en W stemmen we in met een Manifest Weerbaar Bestuur, huisvesting van Oekraïense vluchtelingen op Dijnselburg en een verdere inrichting van basisschool Al Amana. 

Ook fiatteren we financiering van de asbestsanering van het Heuvelrug College en diverse financiële stukken van de GGD en van de Omgevingsdienst. 

’s Avonds bespreekt de gemeenteraad de ingekomen post. Thema’s zijn onder meer een horecabedrijf in de 2e Dorpsstraat, de KNVB en de herinrichting van de Paltzerweg. 

Ook de veilige schoolroute naar basisschool De Sluis, armoede en rampdonaties passeren de revue.

Woensdag heb ik diverse werkbesprekingen. Op het vlak van Personeel en Organisatie spreek ik over de regeling woon-werkverkeer, het principe van de juiste mens op de juiste plek en filosofie op de werkvloer. 

Bij het gesprek over communicatie komen de verkiezingen op 22 november en het aanstaand werkbezoek van B en W aan RTV Utrecht aan de orde.

Donderdag maak ik een werkwandeling met wethouder Wouter Catsburg. Daarna fiets ik naar huis. Vanwege het stormachtige weer zijn diverse fysieke bijeenkomsten omgezet naar digitale overleggen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het Platform Utrechtse Buitenplaatsen, dat digitaal nader kennismaakt met de nieuwe directeur van het Nationaal Restauratiefond Ugur Ozcan.

Op vrijdag neem ik deel aan een symposium over democratie. Het is mij vanwege mijn naderend afscheid aangeboden door de VNG, het netwerk M50, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de gemeente Zeist.

’s Middags reik ik een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Volkert Engelsman. Hij is innovatief directeur van het biologische groente- en fruitbedrijf Eosata in Waddinxveen.

In het weekend is er een bijeenkomst voor nieuwe inwoners. Ook woon ik, in de serie Pianosalon op Slot Zeist, een concert bij van de pianiste Ketevan Sharumashvili. Een woord van welkom spreek ik in Slot Zeist bij de expositie ‘Zeister zilver voor drie vorstinnen’. Prachtig om te zien, een aanrader.

Koos Janssen
Voor reactie: jjlm.janssen@zeist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie