Afbeelding
Pixabay

Dierenbescherming zoekt collectanten in Zeist

11 juni 2022 om 12:34 Dieren

ZEIST Elk jaar hebben tienduizenden dieren in Nederland hulp nodig. Ze zijn verwaarloosd, mishandeld, gedumpt of gewond. Tijdens de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming zetten collectanten zich in om geld op te halen, zodat de Dierenbescherming deze dieren kan redden, opvangen en beschermen. 

Hoe meer collectanten, hoe groter de opbrengst om dierenleed te voorkomen. Juist daarom is het belangrijk dat er collectanten bij komen! Want het werk van de Dierenbescherming gaat onverminderd door.

VOGELGRIEP De dierenambulances hebben het momenteel druk met het ophalen van vogelgriep-slachtoffers. 

GEDUMPTE KONIJNEN In de opvangcentra zitten op dit moment veel konijnen die gedumpt zijn in de natuur of afgestaan. 

ZWANGERE POEZEN EN KITTENS De periode breekt weer aan van zwangere poezen en nestjes kittens, die op straat worden gevonden en onderdak nodig hebben. Ga zo maar door. 

DONATEURS EN GULLE GEVERS Hulp blijft nodig. Om dit te kunnen bekostigen is de Dierenbescherming afhankelijk van leden, donateurs en gulle gevers. De collecte speelt daarbij een belangrijke rol. 

COLLECTE ROND DIERENDAG De collecte van de Dierenbescherming vindt ieder jaar plaats in de week van Dierendag. Dit jaar is dat van 2 t/m 8 oktober 2022. In het hele land gaan collectanten langs de deuren met een collectebus. Mensen die geen contant geld in huis hebben, kunnen doneren via een QR-code. 

ONLINE COLLECTEBUS Bovendien kan iedereen, die dat wil, heel eenvoudig een online collectebus aanmaken op https://dierenbescherming.digicollect.nl en vrienden/volgers een linkje sturen en oproepen te doneren.

WORD COLLECTANT Maar ook aan collectanten die langs de deuren gaan is behoefte. Want daar zijn er nog lang niet genoeg van. Daarom een oproep aan iedereen die dieren een warm hart toedraagt: blok begin oktober een dagdeel in je agenda en help mee met collecteren. Tip: kinderen willen vaak graag iets doen voor dieren. Dus mensen met kinderen kunnen hen prima vragen om mee te helpen. 

Aanmelden als collectant kan op www.dierenbescherming.nl/collecte

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie