Oprichter Petra Ferdinandus met haar trouwe hulpen Esmeralda (links) en Irene in het souterrain waar je met de bakfiets zo infietst.
Oprichter Petra Ferdinandus met haar trouwe hulpen Esmeralda (links) en Irene in het souterrain waar je met de bakfiets zo infietst.

Dierenvoedselbank Zeist verhuist van drie hoog naar souterrain

22 oktober 2023 om 07:28 Dieren

ZEIST De Dierenvoedselbank (DVB) is verhuisd naar de Utrechtseweg 86, naast Fysiotherapiepraktijk Van Tongeren. Elke eerste donderdag van de maand van 19.00 tot 21.00 uur en elke derde vrijdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur zijn de vrijwilligers hier aanwezig.

Zestien maanden geleden richtte Petra Ferdinandus de Dierenvoedselbank op. Inmiddels maken vijftig huishoudens gebruik van dit initiatief zodat ze ook goed voor hun huisdieren kunnen zorgen als ze financieel in zwaar weer zitten. De organisatie mocht van een vriendelijke verhuurder een ruimte gebruiken op de derde etage van een pand zonder lift. Petra was er blij mee, maar echt praktisch was het niet. Dolblij zijn Petra en haar collega-vrijwilligers nu dezelfde verhuurder hen een kelderruimte aanbood waar ze gemakkelijk met de bakfiets in kunnen rijden. ,,Dat scheelt een hoop sjouwwerk’’, vertelt Irene die tijdens openingstijden voor koffie en thee zorgt.

Alle plaatselijke diervoedingsspecialisten ondersteunen de DVB. Buddy’s, Zonneveld, Discus, Ranzijn, Pet’s Place, Welkoop en VegaVriend schenken diervoeding die de uiterste houdbaarheidsdatum nadert aan dit mooie initiatief. 

De vrijwilligers mengen de verschillende merken. ,,Dieren raken gewend aan een bepaald soort voedsel. Ander eten zorgt vaak voor darmproblemen en die voorkom je op deze manier,’’ vertelt Petra. Ze leerde deze truc toen ze stage liep bij de Dierenvoedselbank in Amersfoort, een organisatie die al langer bestaat. 

Aanmelden als klant kan als je inkomen maximaal 120% is van het sociaal minimum en een huisdier hebt. Voer krijg je voor maximaal drie huisdieren. Klanten van de Voedselbank komen zonder verdere check in aanmerking voor steun. Andere baasjes krijgen eerst een kleine, financiële check. Klanten van DVB kunnen hun huisdier met korting laten steriliseren bij dierenarts Dijkshoorn en als dat nodig is kosteloos een gedragsdeskundige inzetten.

Het enige wat mist in de schappen is kattengrit en kauwbotten. ,,Particulieren die de organisatie willen steunen kunnen een donatie doen,’’ moedigt vrijwilliger Esmeralda aan.

Meer informatie vind je op: www.dierenvoedselbankzeist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie