Afbeelding
Alzheimer Nederland

Alzheimer Café Zeist start het seizoen met theatervoorstelling

5 september 2023 om 10:34 Maatschappelijk Deel je nieuws

Een bijzonder begin van het nieuwe seizoen voor het Alzheimer Café Zeist. 

Theatergroep Splinter uit Houten speelt - in samenwerking met Alzheimer Nederland –’Het gebroken licht van troost’, een eenakter over dementie. Locatie: Torenlaan Theater aan de Torenlaan 38 in Zeist. Op dinsdag 19 september vanaf 19:00 uur staan koffie en thee klaar staan. De voorstelling start om 19:30 uur en is vrij toegankelijk.

Het Licht van troost is een baken aan de duinrand van Texel. Maarten de Bok kijkt er prachtig op uit, beweert hij vaak. Maar hij kan het nooit zien vanuit zijn raam. Hij doet wel vreemdere dingen. Maarten glijdt steeds verder weg in zijn dementie. Zijn vrouw en een schoondochter weten dat zij hem binnenkort niet meer kunnen verzorgen. Op zijn verjaardag moet over een opname beslist worden. De dochter, voor een feestdag overgekomen uit Den Haag, ontkent de dementie en vindt hun zorg overdreven. Die dag wordt het echter ieder eindelijk duidelijk hoezeer zij zich vergist. 

Het Alzheimer Café Zeist is een ontmoetingsplek voor iedereen die te maken heeft met dementie. U bent welkom op de 3e dinsdagavond van de maand in het Torenlaan Theater aan de Torenlaan 38 in Zeist. Voor meer informatie mailt u naar: info@mantelzorgzeist.nl of bel: 06 15 500 618

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie