Bestuur Stichting Lokaal Austerlitz en Willy Nijman planten gezamenlijk de herinneringsboom.
Bestuur Stichting Lokaal Austerlitz en Willy Nijman planten gezamenlijk de herinneringsboom. Carol Dohmen

Stichting eert onlangs overleden voorzitter Hans Nijman

27 maart 2024 om 11:45 Mensen

AUSTERLITZ Vrijdag 22 maart plantte de Stichting Lokaal Austerlitz een winterlinde, ter herinnering aan hun onlangs overleden voorzitter Hans Nijman. Zij deed dit samen met zijn weduwe Willy Nijman en naaste familie. De boom is met medewerking van Staatsbosbeheer geplant op een van de vele erfgoedplekken in Boswachterij Austerlitz.

Hans Nijman was mede-oprichter en drijvende kracht achter Stichting Lokaal Austerlitz. Met zijn tomeloze energie bracht hij talloze historische plekken, zowel binnen het dorp als in de omringende bossen, onder ieders aandacht. Zijn goede relatie met Staatsbosbeheer, waarvoor hij als vrijwilliger jarenlang allerlei wandelingen begeleidde, kwam daarbij goed van pas. De boom is geplant daags na het eerste lustrum van de stichting. 

DOORGEVEN

Hans Nijman was vastberaden in het opsporen, bewaren en doorgeven van het verleden. Bestuurslid Marja Kuiper memoreerde tijdens de kleine ceremonie aan die sterke wil. Tijdens een laatste gezamenlijke bestuursvergadering gaf hij nog 14 wensen mee, voor plekken en verhalen die volgens hem bewaard moesten blijven. 

De winterlinde, op zijn favoriete plek ‘De Smitse Put’ is een stevige, inheemse boom. Een bankje biedt de bezoeker gelegenheid in alle rust herinneringen aan Hans en het Austerlitzse verleden te koesteren. 

De Smitse Put is deel van de Wallenbergwandeling, te vinden in de gids ‘Langs het erfgoed in en om Austerlitz’. De gids kwam mede dankzij Hans Nijman tot stand.

Carol Dohmen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie