Afbeelding
Foto Van der Garde

5 tips om je tuin klaar te maken voor de lente volgens Van der Garde Tuinmeubelen

15 april 2024 om 10:44 Partnercontent

De zon komt steeds meer tevoorschijn en nu is het tijd om de tuin lenteklaar te maken. Na maanden van regen en kou, kan je tuin wel weer een opfrisbeurt gebruiken. Zo kan jij weer heerlijk genieten van je buitenruimte. Met deze 5 beste tips van Van der Garde Tuinmeubelen fris jij, je buitenruimte op en kun je helemaal genieten van de lente die voor de deur staat. 

Tip 1: Verwijder het ongewenste wildgroei

In de wintermaanden heeft de ongewenste wildgroei alle tijd gehad om te groeien. Nu wordt het tijd om dit te verwijderen. Onkruid verwijderen is niet het meest plezierige klusje. Verwijder het onkruid inclusief de wortels. Zo heb je er meer profijt van en hoef je het minder vaak te doen. Een gesnoeide tuin is een opgeruimde tuin. Wanneer het de beste tijd is om te snoeien verschilt per plant. Loop een rondje door de tuin en zoek op wat de beste periode is om te snoeien. Zo staan jouw planten en struiken er mooi bij in de zomer.

Tip 2: Verzorg jouw buitenruimte

Veeg jouw buitenruimte aan om losliggende bladeren en vuil te verwijderen. Tegels of bestrating in jouw buitenruimte? Grote kans dat je last hebt van groene aanslag. Groene aanslag kun je het beste verwijderen met groene zeep, azijn of andere hulpmiddelen om groene aanslag te verwijderen. Met behulp van een bezem en een sopje verwijder je eenvoudig groene aanslag. Groen gazon in jouw buitenruimte? Een gezond, groen grasveld is het middelpunt van elke tuin. Geef jouw grasmat voldoende voeding, beluchting en maai het regelmatig. Denk eraan om kale plekken bij te zaaien en om onkruid te verwijderen voor een strakke grasmat. 

Tip 3:  Tuinmeubelen opfrissen

De tuinmeubelen hebben maanden in weer en wind buiten gestaan, waardoor de tuinmeubelen wel wat liefde kunnen gebruiken. Neem eerst een kijkje of de tuinmeubels toevallig schade hebben. Een grote schoonmaakbeurt doet wonderen. Tuinmeubelen van aluminium, wicker en kunststof kun je gemakkelijk reinigen met een groen sopje en lauwwarm water. Spoel ze vervolgens voor- en achteraf grondig af met water, en ze zijn klaar voor de lente! Toch tijd voor nieuwe tuinmeubelen? Laat je inspireren door meer dan 3000m² aan tuinmeubelen bij Van der Garde Tuinmeubelen in Opheusden. Met méér dan 75 jaar ervaring zijn zij dé tuinmeubelspecialist. Het assortiment bestaat uit de mooiste modellen tuintafels, comfortabele loungesets en tuinstoelen volgens de laatste trends. 

Tip 4:  Zet de bloemetjes buiten

Het is weer tijd om de bloemetjes buiten te zetten. Maak jouw buitenruimte kleurig met typische lente bloemen en planten. Vrolijke tulpen, kleurrijke primula’s en geurige hyacinten voegen een levendige sfeer toe aan jouw buitenruimte. Een mix van verschillende bloemen en planten zorgt voor een kleurrijk geheel. 

Tip 5:  Maak het gezellig

Maak jouw buitenruimte af en gezellig met accessoires. Maak jouw loungehoek gezellig met kleurrijke sierkussens voor op de loungebank of kies voor een stijlvol buitenkleed. Een gaslantaarn zorgt voor warme en voor sfeervolle verlichting. Bij Van der Garde Tuinmeubelen in Opheusden vind je naast tuinmeubelen ook verschillende tuinaccessoires. Zo maak jij van jouw buitenruimte een gezellig geheel. 

‘’Nu de lente eraan komt is het tijd om je buitenruimte klaar te maken met deze vijf tips. Het wordt tijd om naar buiten te gaan en om aan de slag te gaan. Voor je het weet, geniet je weer urenlang van het buitenleven in jouw prachtige buitenruimte. Door tuinaccessoires toe te voegen, wordt jouw tuin een verlengstuk van je huis. Sierkussens, vloerkleden en gaslantaarns zorgen voor een gezellige en warme uitstraling’’, vertelt Bart Jan van Van der Garde Tuinmeubelen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie