Gaby en zijn vrouw Diana van den Hengel.
Gaby en zijn vrouw Diana van den Hengel. Aangeleverd

Nieuwe plek voor ‘t Seyster Friteshuys

24 maart 2024 om 06:46 Winkels

ZEIST ‘t Seyster Friteshuys gaat nog eens verhuizen. De vorige verhuizing ging naar een grotere ruimte. Eigenaar Gaby van den Hengel wilde hier een restaurant beginnen. 

Maar economisch zat het tij niet mee en nu besloot Van den Hengel dat het beter is om een stap terug te doen. Hij vond een nieuwe plek voor zijn zaak in de ruimte aan de Slotlaan waar eerst De Kaasstolp gevestigd was. Die onderneming maakte een tegengestelde beweging en verhuisde naar een ruimer pand. 

De nieuwe winkel krijgt 24 zitplaatsen en er is ook ruimte voor een klein terras, met acht zitplaatsen. Voor de nieuwe kaart heeft Van den Hengel het aantal toppings uitgebreid, onder meer met stoofvlees. Wat blijft zijn de ambachtelijke kroketten. Als enige snackbar in het centrum van Zeist heeft ‘t Seyster Friteshuys vers gemaakte patat. Bijzonder is verder dat de winkel een alcoholvergunning heeft. 

BAVARIA

Van den Hengel weet niet wat er komt in de winkelruimte die hij achterlaat en waar eerder De Twaalf Ambachten en om de hoek Pinokkio waren gevestigd. Dat pand is eigendom van Bavaria en die moet een nieuwe huurder zoeken.

VOOR THE PASSION OPEN

De nieuwe zaak van ‘t Seyster Friteshuys gaat open op woensdag 27 maart. ,,Nét voor de Passion’’, zegt Van den Hengel. De zaak is open van woensdag tot zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur en op zondag van 16.00 tot 20.00 uur. 

‘t Seyster Friteshuys, Slotlaan 219A (naast Blokker). 

René Borkent
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie