Prins Louis de Bourbon (helemaal links) met in zijn handen het boek ‘Marie Antoinette van Bourbon-Habsburg-Lotharingen, dat in 2012 via uitgeverij Boekscout in Soest is verschenen, luistert aandachtig naar de toelichting op zijn boek van de Zeister inwoner Anne Louis Cammenga tijdens de lunch in brasserie ‘Mollard’ in Parijs op 21 januari.
Prins Louis de Bourbon (helemaal links) met in zijn handen het boek ‘Marie Antoinette van Bourbon-Habsburg-Lotharingen, dat in 2012 via uitgeverij Boekscout in Soest is verschenen, luistert aandachtig naar de toelichting op zijn boek van de Zeister inwoner Anne Louis Cammenga tijdens de lunch in brasserie ‘Mollard’ in Parijs op 21 januari.

ZEISTER INWONER CAMMENGA OVERHANDIGT BOEK AAN PRINS LOUIS DE BOURBON, AFSTAMMELING VAN WERELDBEROEMDE BEZOEKERS AAN ZEIST

20 januari 2024 om 23:32 Lokaal Deel je nieuws

Verslaggever: Maarten Bos

Koning Louis XIV, de Zonnekoning, van Frankrijk verbleef o.a. in aanwezigheid van zijn toenmalige minnares Markiezin Françoise Athénaïs de Montespan en natuurlijk ook met zijn leger van 21 tot 30 juni 1672 in Zeist  in toenmalige patriciërswoning Boogaerdslust, die op de plek heeft gestaan, waar zich nu het Zeister politiebureau bevindt. In 1937 bezocht de Spaanse Prinses Maria Christina de Borbón, Infanta van Spanje, dochter van Koning Alfonso XIII van Spanje en Koningin Victoria Eugenie - Ena - van Spanje, een kleindochter van Koningin Victoria van Groot-Brittannië Hotel Figi in Zeist.  

Op 21 januari heeft Zeistenaar Anne Louis Cammenga in Parijs een ontmoeting gehad en geluncht met Prins Louis de Bourbon, die zowel Prins van Spanje als Prins van Frankrijk is. Prins Louis stamt in rechte lijn af van Koning Louis XIV en stamt eveneens net als Prinses Maria Christina af van Koning Alfonso XIII van Spanje en Koningin Victoria Eugenie. Daarmee is Prins Louis een familielid van de huidige Spaanse Koning Felipe VI. Aangezien Prins Louis ook in de verte familie is van Koning Karel X van Frankrijk wordt Prins Louis door vele Franse royalisten gezien als de rechtmatige kandidaat voor de vacante Franse troon. 

Tijdens deze lunch heeft Cammenga persoonlijk een exemplaar van zijn in 2012 via uitgeverij Boekscout in Soest verschenen boek ‘Marie Antoinette van Bourbon-Habsburg-Lotharingen’ als cadeau aan Prins Louis overhandigd, die hem hiervoor vervolgens in de meest hartelijke bewoordingen heeft bedankt. Cammenga heeft zijn boek opgedragen aan alle genealogisch verwanten van Koning Louis XVI en Koningin Marie Antoinette en Prins Louis is verre familie van hen beiden. Koning Louis XVI is de echtgenote van Marie Antoinette, de persoon over wie het boek van Cammenga gaat. 

Cammenga is een Frankrijkkenner bij uitstek en weet dan ook enorm veel van de Franse geschiedenis. Niet alleen heeft hij twee via uitgeverij Boekscout in Soest verschenen boeken op zijn naam staan, die nog steeds via www.boekscout.nl kunnen worden besteld, maar ook heeft hij o.a. meegewerkt aan de verschijning van een aantal artikelen over beroemde bezoekers van Zeist. Daarnaast heeft hij in Zeist, maar ook elders in ons land, vele lezingen gegeven over historische onderwerpen. 

Cammenga heeft samen met Prins Louis en een aantal anderen geluncht in brasserie ‘Mollard’, een restaurant, opgericht in 1867, in Art Deco stijl in Parijs. Na afloop van de lunch nam Prins Louis van alle aanwezigen en dus ook van Cammenga persoonlijk afscheid. De Prins van Spanje en Frankrijk wenste Cammenga alle goeds voor de toekomst en een goede reis terug naar Nederland toe.

Cammenga: “ Het was voor mij een succesvolle, onvergetelijk mooie, hele fijne dag in Parijs, die een diepe indruk op mij heeft gemaakt en die ik beslist dan ook nooit meer zal vergeten”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie