Logo nieuwsbode-zeist.nl


Maandag 23 januari werd zo een huis aan de De la Reylaan geïsoleerd.
Maandag 23 januari werd zo een huis aan de De la Reylaan geïsoleerd.

Collectieve isolatieactie Zeist op stoom!

Zeist - De isolatieactie van, voor en door Zeistenaren van Mijn Groene Huis gaat succesvol door. In 2016 hebben 140 inwoners van Zeist meegedaan aan de actie. De voorlichting en uitvoering werden hoog gewaardeerd met een 8,9 en een 9,4. In 2017, met subsidiemogelijkheden, volop verder met al weer 40 deelnemers.

Arnout van Dijk, coördinator van Mijn Groene Huis, vertelt het grote verschil met andere isolatieacties in en om Zeist: “wij hebben een gespecialiseerde isolatieadviseur aangesteld. Hij gaat bij huiseigenaren die interesse hebben langs, bekijkt wat mogelijk is en geeft een nauwkeurige indicatie van de kosten. De adviseur wordt door ons betaald, niet door de bedrijven”. Mijn Groene Huis vraagt een beperkte bijdrage van de bewoner, die als korting terugkomt als opdracht wordt verstrekt.

Vooraf heeft Mijn Groene Huis samenwerking gezocht met drie regionaal werkende bedrijven, die allereerst op kwaliteit en vervolgens op prijs zijn geselecteerd. Met het echte collectieve aanbod is zo een korting afgesproken van wel 30%.

Maandag 23 januari werd zo een huis aan de De la Reylaan geïsoleerd. De bewoners: “Het was prettig dat slechts één echte isolatieexpert langs kwam, niet 3 of 4 vertegenwoordigers waar je voor thuis moet blijven. We merkten dat hij niet een product kwam verkopen, maar met ons om tafel zat voor een goede oplossing. Mijn Groene Huis, de expert en het isolatiebedrijf dat ze hebben geselecteerd geven zo vertrouwen. Binnen een middag was het allemaal zonder problemen gerealiseerd en gaan we fors energie besparen, we verwachten 20-30%. Met de rijkssubsidie hebben we dan de kosten in 2-3 jaar terugverdiend, meer comfort en werken we aan een beter milieu.”

Wilt u meer weten of ook deelnemen aan de enige echte collectieve Zeister isolatieactie? Kijk dan op www.mijngroenehuis.nu/isoleren of kom langs in het informatiepunt van Mijn Groene Huis aan de Meester de Klerkstraat op donderdag-, vrijdag- of zaterdagmiddag.

Reageer als eerste
Meer berichten