Brief over donorregister

Iedereen vanaf 18 jaar in de gemeente Zeist die nog geen keuze heeft ingevuld in het Donorregister, ontvangt uiterlijk 4 november een brief met de vraag dat alsnog te doen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verstuurt brieven naar ongeveer 22.400 Zeistenaren.

Zeist - Sinds 1 juli 2020 heeft Nederland een nieuwe donorwet. Iedereen vanaf 18 jaar komt in het Donorregister. Je kunt je keuze zelf invullen op www.donorregister.nl. Maak je geen keuze? Dan kom je in het register met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie'. Dat betekent dat je organen en weefsels na je overlijden naar een patiënt kunnen gaan.

Bewust invullen

Minister Van Ark van het ministerie van VWS: "Orgaandonatie is geen makkelijk onderwerp om over te praten, maar het is belangrijk dat iedereen bewust zijn of haar keuze invult in het Donorregister.”
Om mensen die nog een keuze moeten invullen hieraan te herinneren, verstuurt het ministerie van VWS brieven. Bij de brieven zit een formulier waarop je je keuze kan invullen. Als je al weet welke van de vier mogelijkheden je kiest, hoef je niet op de brief te wachten. Je kunt je keuze op ieder moment invullen óf wijzigen via www.donorregister.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden