Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>&nbsp;Luiercontainer bij kinderdagverblijf &lsquo;t Grut.&nbsp;</p>

 Luiercontainer bij kinderdagverblijf ‘t Grut. 

(Foto: Dar)

Gratis luiers scheiden bij Nijmeegse kinderdagverblijven

NIJMEGEN  - Gemeente Nijmegen start op 1 september een proef met het gratis scheiden van luiers. Bij 11 kinderdagverblijven in de stad kunnen ouders van kinderen die deze kinderdagverblijven bezoeken gratis luierzakken krijgen en de volle luierzakken in een luiercontainer deponeren.  

“De gemeente start met een proef en wil zo onderzoeken hoeveel ouders hier gebruik van maken en hoe groot het aanbod van luiers is. Ook wordt gekeken naar de wensen en behoeften van de gebruikers. De ervaringen die ze met de proef opdoen, nemen ze mee in een plan voor meer locaties en het toevoegen van de inzameling van incontinentiemateriaal”, aldus Dar. 

Afval als grondstof 

De gemeente Nijmegen en Dar zorgen graag samen met inwoners voor minder restafval. “Hoe beter inwoners hun afval scheiden, hoe minder restafval we overhouden. Inwoners van de gemeente Nijmegen scheiden hun afval al goed. Met deze proef wordt er een nieuwe stap genomen in het afval scheiden. Afvalenergiecentrale ARN in Weurt maakt van het plastic in de luiers plastic korrels. Van deze korrels kunnen producenten nieuwe plastic producten maken. Bijvoorbeeld autobumpers en plastic straatmeubels. Ook wordt er energie gewonnen uit urine en ontlasting die vrijkomen”, aldus Dar.

Meer weten? www.dar.nl/luiers 


Meer berichten