Logo nieuwsbode-zeist.nl


Rotaryclub houdt boomfeestdag

WESTDORPE - De Nationale Boomfeestdag, die op woensdag 17 maart geweest zou zijn, is naar 10 november verplaatst wegens de coronacrisis. De Stichting Nationale Boomfeestdag wil dat alle basisschoolkinderen mee kunnen doen met het planten van bomen.

Rotaryclub Westdorpe/Zelzate Euregio heeft het initiatief genomen om deze dag 2000 bomen te planten in samenwerking met lagere scholen in Borsele, Axel en Oostburg, stichting Natuurmonumenten en nog een aantal andere Rotaryclubs. In 2019 organiseerde deze club al eerder een boomfeestdag in Axel.

Boomfeestdagpakket

De bomen zullen worden geplant naast het Tolplein van de Westerscheldetunnel door de leerlingen die hier met busvervoer hier naartoe worden gebracht. Elke deelnemende school ontvangt ook het boomfeestdagpakket, dat in samenwerking tussen de stichting Nationale Boomfeestdag en Rotary is samengesteld.

Breinzaadjes

De bomen worden geplant om een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Maar misschien nog wel meer om een zaadje te planten in het brein van de scholieren en de scholieren bewust te maken zorgvuldig met ons milieu om te gaan.

Vrijwilligers

Om 10 uur starten de kinderen met het planten onder begeleiding van vele vrijwilligers, onder andere van de deelnemende de Rotaryclubs en sponsoren. Om halfelf zal wethouder Kees Weststrate de scholieren toespreken, rond het middaguur worden de kinderen weer teruggebracht. Meer informatie over het programma, de deelnemende Rotaryclubs en een overzicht van de sponsoren kan men vinden op www.rotary.nl/westdorpezelzateeuregio 

Meer berichten