Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Jo De Rijck met Currie de kip.</p>

Jo De Rijck met Currie de kip.

(Foto: pr)

Online kerstshow brengt leerlingen samen

REGIO - Toch samen kerst vieren met de klas of school? Dat kan! Onder de noemer ‘De grootste online kerstshow van België en Nederland’ brengen kinderartiesten Tijl Damen, Lydia Zwart en Jo De Rijck een serie van live kerstvoorstellingen in het klaslokaal en in de huiskamer. Daardoor kunnen zowel kinderen die thuis zitten, als de leerlingen in de klas meegenieten van het kerstfeest.

De kerstviering is dit jaar voor veel scholen anders dan normaal. Ouders mogen niet aanwezig zijn en klassen mogen niet gemengd worden. Doordat er veel klassen en kinderen in quarantaine zitten, lijkt samen kerst vieren verder weg dan ooit. Een gezamenlijk initiatief van schooltheater.be en kindertheater.nl, maakt dat kerst toch een groot feest kan worden. Zowel op vrijdag 17 als donderdag 23 december zal elk uur een interactieve kerstvoorstelling live gestreamd worden. De voorstelling is voor iedereen van 4 tot 12 jaar.

Schaapjes
In de line-up van de dagen zitten shows voor de onderbouw en bovenbouw. Zo zal Jo De Rijck op donderdag 17 december optreden met zijn show ‘Schaapjes tellen’ optreden voor de onderbouw en voor de bovenbouw met ‘Magie van Kerst’. Ook Tijl Damen heeft meerdere shows op deze dag voor de onder- en bovenbouw. Op 23 december treedt Tijl Damen met een spetterend muzikale show, afgewisseld door buikspreekster Lydia Zwart en haar poppentheater.

Elk schooluur
De grootste online kerstshow van België en Nederland is het resultaat van een samenwerking tussen Kindertheater.nl en Schooltheater.be. Het idee is opgezet vanuit de drijfveer om elk kind te betrekken bij kerst. Om het voor leerkrachten makkelijk te maken een voorstelling in hun eigen programma in te voegen, is er elk schooluur een voorstelling. Op een veilige manier, in de eigen klasbubbel of zelfs thuis, plezier hebben van het samenzijn. Dit kerstfeest wordt in de intieme klassfeer beleefd en tegelijk met duizenden kinderen gedeeld.

Inschrijving kan via: www.kindertheater.nl/de-grootste-online-kerstshow-van-nl-be

Door de redactie

Meer berichten