Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Omroep Zeeland brengt dezer dagen tal van Zeeuwse Documentaires</p>

Omroep Zeeland brengt dezer dagen tal van Zeeuwse Documentaires

(Foto: Still uit Pronte Wuuven)

Knal het oude jaar uit met Omroep Zeeland

REGIO - Deze winter heeft Omroep Zeeland een vol decemberprogramma voor, door én met de Zeeuwen. 

Vanaf 20 december zijn er, naast de jaarlijkse Zeeuwse Documentaireweek, een hele hoop programma’s te zien, horen en beleven bij Omroep Zeeland. Een gevarieerd aanbod met documentaires, optredens, een speciale Eindejaarquiz, koken met Zeeuwse producten en meer.

Gevarieerd 

Van kerst tot oud en nieuw staan in de Zeeuwse Documentaireweek verschillende documentaires met een Zeeuws tintje centraal. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe programma’s te zien, zoals Heen en Weer, waarin televisiemaker Marnix Haak met Zeeuwen in gesprek gaat over onder anderen hun mooie momenten van het afgelopen jaar. En het programma Keuken van Zeeland waarin Margot Verhaagen op zoek gaat naar het verhaal achter de échte Zeeuwse streekproducten. Op de website van Omroep Zeeland zijn de recepten die gekookt worden terug te vinden.

Optredens op tv

Een van de andere hoogtepunten van het decemberprogramma, is het optreden van de Zeeuwse singer-songwriter Joe Buck. Met zijn nummer The Way You Take Time veroverde hij heel Nederland. Het optreden van Katinka Polder en The Juke Joints, waarin blues en het Zeeuwse dialect wordt gecombineerd, het swingende ZeelandJazz en een compilatie van Vestrock Downtown 2021 zijn ook te zien deze maand.

Zeeuws

Deze winter dragen de Zeeuwen echt bij aan het programma. Zo kunnen er Zeeuwse winterfoto’s worden ingezonden voor tijdens de Verzeeuwigd Eindejaarsspecial, en kan er volop gestemd worden voor de Kerst Top 30, die zowel op televisie als via de radio te volgen is. Daarnaast vindt er ook dit jaar een Eindejaarsquiz plaats, waarin Zeeuwen die het afgelopen jaar mede het nieuws hebben bepaald, getest worden op hun kennis over 2021.

Een compleet overzicht van alles wat er in december te zien, horen en beleven is bij Omroep Zeeland, is terug te vinden op: www.omroepzeeland.nl/decemberprogramma

Meer berichten