Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Het Kerkje van Waterlandkerkje brengt gedichten van Jan Jacob Slauerhoff, de dichter van het verlangen naar verre kusten, naar (on)bereikbare vrouwen en naar huis. FOTO: PR</p>

Het Kerkje van Waterlandkerkje brengt gedichten van Jan Jacob Slauerhoff, de dichter van het verlangen naar verre kusten, naar (on)bereikbare vrouwen en naar huis. FOTO: PR

Het leven is wel mooi (maar ook wel lelijk)

WATERLANDKERKJE - Zondag 6 februari hoopt ‘t kerkje van Waterlandkerkje de deuren opnieuw te kunnen openen voor het eerste koffieconcert van 2022. Op het programma staat een Zuiderse en melancholische middag met ‘gezongen’ Slauerhoff.

Jan Jacob Slauerhoff, de dichter van het verlangen naar verre kusten, naar (on)bereikbare vrouwen en naar huis. De dichter met fado en samba en bossa in de oren. Verwacht je aan schoonheid en melancholie: over dames aan het venster, over eilanden en over waar Slauerhoff uiteindelijk in woonde: zijn gedichten ... En ja, ook over het leven, dat mooi is en lelijk en dat hij zich anders had voorgesteld. Elly Aerden (zang), Gerry De Mol (zang, snaren), Jan-Sebastiaan De Geyter (snaren, zang). De 15 gedichten die voor dit bijzondere project op muziek werden gezet, lopen uit in een merkwaardig verhaal van en over Slauerhoff zelf, en zonder twijfel ook over jou. 

‘t Kerkje: Molenstraat 58, Waterlandkerkje. Toegang10 euro. Reserveren via 0117-401376 of waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl.

Meer berichten