Logo nieuwsbode-zeist.nl


<p>Zeeland blijkt de veiligste provincie van Nederland voor autobezitters.</p>

Zeeland blijkt de veiligste provincie van Nederland voor autobezitters.

(Foto: Independer )

Zeeuwse automobilisten kleinste kans op schade

REGIO - Automobilisten hebben het kleinste risico op schade in de provincie Zeeland, zo blijkt uit de Auto Risicometer van Independer. De kans dat je auto mikpunt wordt van onder andere inbraak, vandalisme of zelfs diefstal is hier bijna een kwart (23,3%) kleiner dan elders in Nederland. De gemeente Borsele is de veiligste van Zeeland, wat kans op autoschade betreft.

De Auto Risicometer van Independer ‘meet’ de kans op autoschade. Dit risico wordt bepaald op basis van het aantal geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en het aantal van de weg gehaalde dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen het aantal geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.

Veiligst

Zeeland blijkt de veiligste provincie van Nederland voor autobezitters (-23,3%), maar ook in Groningen (-21,6%) en Drenthe (-10,2%) hebben inwoners minder kans op autoschade, zo blijkt uit de Auto Risicometer.

Ranglijst

Naast Borsele blijkt ook Veere relatief veilig voor automobilisten. In deze gemeente is de kans op schade aan je auto 70,5% kleiner dan landelijk gemiddeld. De Zeeuwse top 5 gemeenten met de minste kans op schade aan auto’s wordt verder aangevuld door Borsele (-73,8%), Veere (-70,5%), Tholen (-70%), Reimerswaal (-57,7%) en Hulst (-44,2%)

Riskant

De gemeente Goes komt juist als minst veilige gemeente uit de bus, aldus de Auto Risicometer. Dit is de enige gemeente in Zeeland waar de kans op autoschade juist groter is dan gemiddeld. In Goes lopen automobilisten 15,9% meer risico op onder andere auto-inbraken, -diefstallen en -vandalisme.

Meer weten?

Meer informatie over het risico op autoschade in jouw gemeente vind je op: www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/autorisicometer

Meer berichten