Logo nieuwsbode-zeist.nl


40 van de 250 mensen die op het Zomerfeest van Samen Oplopen waren, wilden wel op de foto. Foto: Boswerf
40 van de 250 mensen die op het Zomerfeest van Samen Oplopen waren, wilden wel op de foto. Foto: Boswerf (Foto: Boswerf)

Zomerfeest Samen Oplopen

Zeist - Afgelopen zaterdag vierde Samen Oplopen haar 6e zomerfeest bij de Boswerf. Precies ná de regen startte het feest en stroomden zeker 250 ouders, kinderen en vrijwilligers het groene terrein van de Boswerf op.

Velen werden gehaald door chauffeurs, vrijwilligers van Samen Oplopen en van Rotary Op Seijst, die tevens de Halal-Barbecue verzorgde. Ook 'Groen doet Goed' en 'Sportief Zeist' waren betrokken door een deel van het kinderprogramma voor hun rekening te nemen: een speurtocht, flessenvoetballen, schminken, knutselen en allerlei buitenspelen. Bas van de Boswerf bakte pizza's met de kinderen in de steenoven. Daarnaast werd er genoten van het heerlijke multiculturele eten dat de gezinnen meenamen en van het veelkleurige contact. Mensen die van origine uit Nederland komen, maar ook uit bv Syrie, Eritrea, Somalie, Koerdistan, Irak, Sri Lanka, Marokko, Afghanistan. Het is een voorrecht samen de verbinding en het plezier te beleven en de kinderen zo uitbundig buiten te zien spelen. Een vader zegt: 'Het was de mooiste feest die we in Nederland hebben gezien. Mijn vrouw sprak met andere vrouwen en mijn kind speelt met andere kinderen. En de eerste keer sinds ik buiten Syrië ging, voel ik me thuis. Dank u wel!!!'

Samen Oplopen organiseert 2 van dit soort feesten per jaar, om gezinnen met elkaar in contact te brengen zodat men minder eenzaam is. En om de mensen, die veelal de hele zomer in Zeist blijven, een leuke dag te bezorgen. Het koppelt vrijwilligers aan gezinnen die wel wat steun kunnen gebruiken, zo'n 90 per jaar. We kijken naar wat gezinnen nodig hebben en naar een vrijwilliger die het leuk vindt om te doen. Bijvoorbeeld coachen, gezelligheid bieden, praten over opvoeden, met de kinderen spelen, samen naar buiten of eten, Nederland(s) leren kennen, papierwerk, integreren en participeren, uitbreiding van vriendenkring, enz.

We kunnen nieuwe vrijwilligers gebruiken voor veel gezinnen in Zeist die tijdelijk wat steun nodig hebben. Nederlandse en allochtonen gezinnen die hier al langer wonen en nieuwkomers, die nét in Zeist wonen en een verblijfsvergunning hebben, hebben grote behoefte aan maatjes. Betrokken coördinatoren begeleiden de vrijwilligers, gezinnen en de koppeling. Mocht u hiervoor voelen, neem contact met ons op voor wat meer informatie: Linda Otterman of Hana Rahim, t. 06-81136075, 06-46874857, lindaotterman@samen-oplopen.nl of Hanarahim@samen-oplopen.nl.

www.samen-oplopen.nl

reageer als eerste
Meer berichten