Logo nieuwsbode-zeist.nl


Kinderen zijn volop aan de slag met het maken van hun eigen bootjes.FOTO: Frans Smeets
Kinderen zijn volop aan de slag met het maken van hun eigen bootjes.FOTO: Frans Smeets (Foto: Frans Smeets)

Kinderen met eigen bootjes op de Slotvijver

Tientallen kinderen van verschillende kinderdagverblijven bouwen van maandag tot en met woensdag hun eigen bootjes. Donderdag 13 juli is de grote dag. Dan kiezen ze het ruime sop.. van de Slotvijver in Zeist. Op deze manier leren ze veel over werken met hun handen en over de manier waarop je een bootje kunt bouwen. Een mooie, leerzame activiteit dus nu de zomervakantie net is begonnen.

Zeist - In basisschool De Koppel worden de bootjes gebouwd, Diederik Bekkering van Bouw Je Bootje laat de kinderen zien hoe het moet en begeleidt ze naar een vaarbaar resultaat. Bouw je Bootje maakt al jaren lang kleine houten scheepjes. Ze zitten zo eenvoudig in elkaar dat ook kinderen ze kunnen bouwen. Op donderdag neemt Sportief Zeist de begeleiding voor z'n rekening, zodat de jonge botenbouwertjes veilig rond kunnen varen op de Slotvijver.
De gemeente wil dat Zeist meer gaat bruisen. Daarom wordt een lange reeks activiteiten en projecten opgestart. De beeldenroute en verschillende festivals zijn daar mooie voorbeelden van. Wethouder Marcel Fluitman: "Als we Zeist willen laten bruisen moet er veel te doen zijn voor jong en oud. Dit is voor de categorie 'jong' natuurlijk prachtig. Eerst met je eigen handen een echte boot bouwen en er dan nog zelf in gaan varen ook! Zo hebben de kinderen hun eerste vakantieactiviteit al te pakken en leren ze er ook nog wat van." De gemeente heeft verschillende partners bij elkaar gebracht. Zo zorgt Bouw Je Bootje dat er bootjes komen. De kinderen komen van verschillende kinderdagverblijven van Kind & Co. Basisschool De Kopppel stelt ruimte beschikbaar waar de bootjes gebouwd kunnen worden en Sportief Zeist zorgt dat de kinderen veilig kunnen varen. De Slotvijver wordt meer en meer een klein stukje vaarwater in Zeist. Sinds kort liggen er twee polyester bootjes die binnenkort door iedereen gebruikt kunnen worden. Er komt ook een aanlegsteiger.

Reageer als eerste
Meer berichten