Logo nieuwsbode-zeist.nl


Stadsgedicht bij (her)opening van de Markt

ZEIST - Door Jantsje de Boer - Voor de (her)opening van de Markt in Zeist schreef de stadsdichter van Zeist Henjo Hekman weer een toepasselijk gedicht. Hekman droeg zijn gedicht 'Ik ben jouw plein' afgelopen zaterdag voor bij de officiële opening van de Markt.

Ik ben jouw plein

Je mag op mij een ijsje halen met je kind, op een van mijn terrassen zitten, jouw zorgen delen met een vriend: Ik ben jouw plein, ik zal je dragen.

Je mag op mij voorzichtig fruit betasten, aan mooie stoffen voelen op de markt; een oude vriend begroeten bij een kraam: Ik ben jouw plein, ik zal je dragen.

Je mag op mij om mensen huilen, lachen, luisteren naar hun kabbelende stemmenzee; je mag dansen, hinken, rechtop lopen, krom: ik ben jouw plein, ik zal je dragen.

Je mag op mij naar donkere luchten staren of de schaduw zoeken onder een plataan, op mij jouw weg hervinden in de nacht: ik ben jouw plein, ik zal je dragen.

Wat jij er ook wilt doen of laten, zeggen of verzwijgen… met al mijn klinkers ben ik alleen voor jou hier uitgelegd: ik ben jouw plein, ik wil je dragen…

Alle stadsgedichten van Henjo Hekman zijn te vinden op

literairzeist.nl/gedichten/henjo-hekman

reageer als eerste
Meer berichten