Logo nieuwsbode-zeist.nl


Ook vele andere topmusici zijn van 12 t/m 26 augustus te horen tijdens de Zeister Muziekdagen. De avondconcerten zijn op 12, 15, 17, 19, 22, 24 en 26 augustus in de Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente, Zusterplein 13 in Zeist.
Ook vele andere topmusici zijn van 12 t/m 26 augustus te horen tijdens de Zeister Muziekdagen. De avondconcerten zijn op 12, 15, 17, 19, 22, 24 en 26 augustus in de Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente, Zusterplein 13 in Zeist.

Wereldtop Kamermuziek in Zeist

Zeist- Voor kamermuziek van wereldklasse moet je deze zomer in Zeist zijn. Al eens eerder genoten van het Artemis Quartett, Cuarteto Casals, Cuarteto Quiroga of Lucas & Arthur Jussen? Dit jaar komen ze terug.

Ook vele andere topmusici zijn van 12 t/m 26 augustus te horen tijdens de Zeister Muziekdagen. Op twee avonden hoort u uitsluitend strijkkwartetten van Beethoven, als onderdeel van onze Beethovencyclus die doorloopt tot zijn 250ste geboortejaar in 2020. Verder treden op het Kam-Porat Trio, (klarinet,altviool en piano) en het Trio Chausson, artistiek leider van het festival Alexander Pavlovsky (altviool) versterkt dit trio. De avondconcerten zijn op 12, 15, 17, 19, 22, 24 en 26 augustus in de Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente, Zusterplein 13 in Zeist.

Onder de noemer Muziek en Zo bieden de Zeister Muziekdagen een gevarieerd randprogramma. Alexander Pavlosvky geeft in Hotel Theater Figi een speciale, gratis toegankelijke masterclass. Wandel tijdens Rondo Zeist met de muziek mee langs markante Zeister locaties. Masterclass-studenten geven concerten in het Gemeentehuis, de Walkartkerk en Slot Zeist. Gilde Zeist geeft een historische toelichting op elk gebouw. In Figi blaast Matan Porat het oude vak van filmpianist nieuw leven in: hij speelt tijdens de stomme film "The General" live zijn zelf gecomponeerde soundtrack.

Veel evenementen tijdens het festival zijn kosteloos. Voor het beestachtig leuke Familieconcert (6+) CARNAVAL op 20 augustus van Animoso (naar Saint-Saëns' Le Carnaval des animaux) betaalt u niets.

Het Openluchtconcert in het Slottuintheater op 16 augustus is vrij toegankelijk. Voltariefkaarten zijn ook te koop bij Boekhandel Kramer & Van Doorn, Slotlaan 221, Zeist (t/m één dag voor elk concert)

Alle informatie over het festival en het bestellen van kaarten vindt u op:

zeistermuziekdagen.nl

reageer als eerste
Meer berichten