Logo nieuwsbode-zeist.nl


Verschillende attracties komen op het Emmaplein te staan. Er zijn allerlei activiteiten rondom de jaarmarkt. FOTO: Hans van Alphen
Verschillende attracties komen op het Emmaplein te staan. Er zijn allerlei activiteiten rondom de jaarmarkt. FOTO: Hans van Alphen (Foto: Hans van Alphen)

Emmaplein pakt uit met eigen zomerse jaarmarkt

Zeist bloeit en dat wil men uitbouwen. Een van de voorvechters om de regiofunctie van Zeist vorm te geven is Hans van Aalst. Centrummanager en winkelier Van Aalst trekt de kar om Zeist te laten bloeien en dat lukt vooralsnog aardig. Op 29 en 30 juli wordt een nieuw initiatief ontplooid door een jaarmarkt te organiseren.

Zeist - Een jaarmarkt is een begrip met een historische connotatie, maar in Zeist staat toch pas echt de eerste editie voor de deur. Er wordt uitgepakt en dat mag iedereen weten. Enthousiast vertelt Van Aalst over de mogelijkheden die Zeist herbergt en waarom het belangrijk is dat er evenementen worden georganiseerd. Bevlogen als hij is, betrekt hij Zeistenaren in de breedste zin van het woord bij de gang van zaken. 'Ik ben gisteren toevallig op camping De Krakeling geweest om een samenwerking aan te gaan.

Het is heel belangrijk dat we samen Zeist neerzetten.
De mensen die op de camping staan kunnen het ook leuk vinden om over de markt heen te lopen', vertelt de ondernemer. Op het Emmaplein wordt uitgepakt. Verschillende attracties komen op het plein te staan en dat is niet niks. 'Er komt een draaimolen en er is een mogelijkheid tot bungeejumpen. Ook zijn er andere activiteiten rondom de jaarmarkt.' Zeventig kramen groot zal de markt worden, waarbij op zaterdag en zondag afwisseling en overlap in de kramen is te zien. 'Daarom is het ook leuk om twee dagen naar de markt te komen', probeert Van Aalst mensen te porren om vooral aanwezig te zijn. 'We hebben dit initiatief genomen omdat we een breed publiek willen trekken en dat is juist wat een markt doet.

Voor jong en oud
Het geeft sfeer en het is voor jong en oud leuk om over de markt heen te lopen.' Deze uitspraken staaft Van Aalst ook met eerdere ervaringen. 'Op Koningsdag wordt ook een markt georganiseerd en die wordt vanuit de regio goed bezocht.
We hebben daarom gezegd dat we meer willen uitstralen dat we een regiofunctie hebben. Ik denk dat we dat nu ruim een jaar goed oppakken. We liggen op koers en gaan als een speer. Het eerste half jaar zijn er 17% meer mensen naar de stad gekomen. We doen het echt met zijn allen en ik hoop dat we uiteindelijk kunnen terug kunnen kijken en stellen: 'Jeetje, wat hebben we veel bereikt.'

7 reacties
Meer berichten