Logo nieuwsbode-zeist.nl


Taeke Taekema wordt de assistent-coach bij Schaerwijde. FOTO: ZSV Schaerwijde
Taeke Taekema wordt de assistent-coach bij Schaerwijde. FOTO: ZSV Schaerwijde

Taeke Taekema completeert staf Heren 1

Heren 1 heeft de nieuwe selectie en staf zo goed als rond. Na het aantrekken van Suzan Veen als hoofdcoach is deze week een akkoord bereikt met Taeke Taekema die haar het komende seizoen als assistent-coach zal bijstaan.

Zeist - Taeke behoeft nauwelijks introductie. Als verdediger en strafcornerspecialist maakte hij drie seizoenen geleden furore bij Schaerweijde maar in ieders geheugen staat natuurlijk zijn enorme staat van dienst als international gegrift.

Nu Ties Ceulemans en Casper Horn met alle felicitaties die daar bij horen naar respectievelijk Kampong en Amsterdam zijn vertrokken, versterkt Schaerweijde zich met verdediger Pieter-Jan Voerman die overkomt van Zwolle.

Naast Taeke Taekema zien we nog twee goede bekenden terug: middenvelder Hidde Pfijffer, een echte Schaerweijdenaar komt na twee seizoenen Pinoké weer in de inmiddels van drie watervelden voorziene, geheel vernieuwde Kuil, spelen. Paul Schuurman verruilt Phoenix weer voor zijn eigen Schaerweijde waar hij in onze eigen jeugd speelde. Als volwassen keeper keert hij terug om een gezonde competitie met Arek Matuszak aan te gaan.

Tot slot bevinden zich de onderhandelingen met een ervaren oud-international zich in een vergevorderd stadium.

reageer als eerste
Meer berichten