Logo nieuwsbode-zeist.nl


Vishandelaar van Diermen uit Spakenburg is enthousiast over het vernieuwde marktplein in het centrum van Zeist.
Vishandelaar van Diermen uit Spakenburg is enthousiast over het vernieuwde marktplein in het centrum van Zeist. (FOTO: Maarten Bos)

Groot enthousiasme over vernieuwd marktplein

Op 27 juli werd voor het eerst warenmarkt gehouden op het vernieuwde marktplein in het centrum van Zeist. Het hele plein is nu gelijkvloers en beter bereikbaar voor publiek en marktkooplieden.

Zeist - Wat vonden handelaren en bezoekers van de nieuwe opzet? Een kleine rondgang. De eerste die zijn mening geeft is vishandelaar van Diermen uit Spakenburg. Hij is zo enthousiast dat hij spontaan poseert voor zijn kraam en aankondigt weer te willen gaan adverteren.

Beter bereikbaar

"Het is een grote verbetering voor de ondernemers. Alles is beter bereikbaar. Er is mooi meubilair waar klanten kunnen zitten en het straatwerk is perfect", zo laat van Diermen weten. Hij brengt zijn kraam nog even op orde voor de foto. Kaashandelaar van de Scheer is geboren en getogen in Zeist. Hij zegt: "ik vind deze vernieuwing zeer geslaagd. Het is een goede aanwinst van de gemeente. Ik sta hier nu heel goed".

Een prima plek

Vervolgens gaat bloemenhandelaar Arie Ende uit Driebruggen samen met zijn jonge assistente op de foto en vertelt: "dit is een prima plek voor de ondernemers. Een hele verbetering". Zo vroeg de ochtend zijn er nog niet veel bezoekers maar er is veel enthousiasme bij het publiek dat er wel is.

Alles is gelijkvloers

Verschillende bezoekers van de markt geven aan dat zij het fijn vinden dat alles nu gelijkvloers is, zonder trappen en daarnaast met prettige zitplekken. De gemeente hoopt dat de markt veel bezoekers gaat trekken. De warenmarkt op het vernieuwde marktplein is er iedere donderdag en zaterdag.

Door Maarten Bos

4 reacties
Meer berichten