Logo nieuwsbode-zeist.nl

Esther de Lang: nieuwe dirigente Millennium Mannenkoor

Esther de Lang: nieuwe dirigente Millennium Mannenkoor
Esther de Lang: nieuwe dirigente Millennium Mannenkoor (Foto: Millennium Mannenkoor)

Zeist - Esther de Lang is sinds kort de artistiek leidster – nieuwe dirigente - van het Millennium Mannenkoor uit Zeist. Zij heeft het dirigeerstokje overgenomen van Jaap Jan Hunze die vanaf de oprichting van het koor in 1997 bij het koor betrokken is geweest. Esther is een dirigente, zangeres, fluitiste, muziekdocente en arrangeur. Zij heeft haar opleiding genoten aan de scholengemeenschap het Marnix College te Ede en is daarna in oktober 1992 afgestudeerd aan het Conservatorium te Utrecht voor schoolmuziek 1e graads. Zij is vanaf 2002 bij de scholengemeenschap O.L. de Amersfoortse Berg te Amersfoort werkzaam als Muziekdocente VWO/HAVO/MAVO, Docente CKV VWO/HAVO, Dirigente/arrangeur musicals en Organisator en tevens Dirigente Kerstconcert. Van 1992 tot heden is zij ook dirigente bij het Apostolisch Genootschap. Zij dirigeert daar koren en ensembles waaronder: Mannen-, Vrouwen-, Jeugd-, Kinder- en Gemengd koor en het Jeugdorkest.

Solozangeres
Verder treedt zij nog veelvuldig op als solozangeres. Het Millennium Mannenkoor heeft nog steeds warme gevoelens over haar optreden met het mannenkoor tijdens een tamelijk recent gehouden concert met het mannenkoor. Veel mannen van het koor hebben sindsdien grote bewondering voor haar. ``Zij zong de sterren van de hemel en zij kan op een voortreffelijke manier met een mannenkoor omgaan``, luidde de opvatting van menig zanger.

Bovendien hebben nog veel zangers van het koor goede herinneringen aan haar zogeheten proefdirectie met het koor. Op een kundige en vooral gedreven wijze ging zij om met de zogeheten vier stemcategorieën van het mannenkoor. Dat belooft dus veel voor de toekomst``, zo lieten sommigen horen.
Iedere man die zingen leuk vindt, of hij nu een ervaren zanger is of niet, wordt van harte uitgenodigd om eens een repetitie bij te wonen en de sfeer te proeven. Schroom niet (nagenoeg) iedereen kan zingen, kom het proberen.
De Repetities starten op 12 augustus en zijn  om de 14 dagen op zaterdagmorgen van 09.30 uur tot 12.00  in het Philosophicum de Dijnselburg aan de Amersfoortseweg 10, 3705 GJ te Zeist. Kun je niet op 12 augustus, geen nood, de volgende repetities zijn op 26 augustus en 2 september, ook dan ben je welkom.

Je  bent van harte welkom. Op 12 augustus staat de koffie i.v.m. een ledenvergadering vanaf 10.30 uur klaar, op de andere dagen staat de koffie vanaf 9.00 uur klaar. 

reageer als eerste
Meer berichten