Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto: Felix Broede

Grote namen naar Zeist dankzij vroege voorbereiding

Van 12 tot en met 26 augustus vinden de Zeister Muziekdagen weer plaats, vol kamermuziek. Sponsors maken dit festival mede mogelijk. Maar zonder de inzet van de ruim vijfentwintig vrijwilligers was het ook niet gelukt een interessant programma te bieden.

ZEIST – "We proberen de hoogste kwaliteit muziek hier naartoe te halen voor de optredens en de masterclasses", vertelt Gerbrand Kotting. Hij is binnen het bestuur van de Stichting Zeister Muziekdagen verantwoordelijk voor de artistieke zaken. "Dat betekent dat we steeds topmusici benaderen." Dit jaar komen die uit onder meer Israël, Duitsland, Spanje en Chili. "Het is ieder jaar weer afwachten of we de gewenste mensen kunnen krijgen. Zij worden veel en vaak al vroeg geboekt voor optredens over de hele wereld. Daarnaast moet een optreden bij ons liefst te combineren zijn met optredens in buurlanden."

Daarom begint de organisatie al vroeg met het vastleggen van de musici. "Vrijwel meteen na afloop van de Zeister Muziekdagen, in september, beginnen we al met het voorbereiden van de volgende. De belangrijkste rol daarbij vervult onze artistiek leider, Alexander Pavlovsky. Hij treedt zelf veel op met het Jerusalem Quartet en kan daarbij contacten leggen met collega-musici." Niet alleen bij het samenstellen van het programma zijn vrijwilligers betrokken, zij zijn ook onmisbaar tijdens de muziekdagen zelf. "Twee weken lang zijn alle musici bij elkaar ondergebracht en maken ze de hele dag muziek of geven masterclasses. Dat in goede banen te leiden, vraagt ook nogal wat organisatie." Zie verder www.zeistermuziekdagen.nl.

reageer als eerste
Meer berichten