Logo nieuwsbode-zeist.nl


Petra Beijaard beheert sinds een half jaar met veel plezier een minibieb. Het verschijnsel minibieb is overkomen waaien uit de VS. FOTO: Maarten Bos
Petra Beijaard beheert sinds een half jaar met veel plezier een minibieb. Het verschijnsel minibieb is overkomen waaien uit de VS. FOTO: Maarten Bos (Foto: Maarten Bos)

Minibiebs nu ook op verschillende plekken in Zeist

Op verschillende plekken in Zeist worden minibiebs aangetroffen. Deze minibiebs zijn kastjes waar iedereen boeken kan lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus.

Zeist - Petra Beijaard woont aan de Veldheimlaan in Zeist. Sinds een half jaar beheert zij daar met veel plezier een minibieb. Petra: "Het is mijn hobby. Ik zag een boekenkastje in Bunnik en ik was gelijk enthousiast. Denk je maar eens in: het is goed voor het milieu, het bevordert het delen en het maakt de boeken bereikbaar voor iedereen. Er wordt veel aangeleverd. Ik zou drie kastjes kunnen vullen." Het plan was er, maar het kastje was niet zomaar te vinden. Petra vertelt: "Ik moest lang wachten maar uiteindelijk wist ik een gratis konijnenhok te bemachtigen. Ideaal voor dit doel". Petra hoeft nauwelijks reclame te maken maar zij zoekt wel enige publiciteit via facebook en twitter. Ook is zij aangesloten bij minibieb.nl waardoor zij terug te vinden is op internet. Via minibieb.nl kan ook een minibieb besteld worden. Sympathiek is dat de boxen dan gebouwd worden door tweedekansers. Hier hangt dan wel een prijskaartje aan. "De buurt vindt het prachtig. De bewoners zijn heel blij hiermee", zo laat Petra weten. Het verschijnsel is komen overwaaien uit de VS en op dit moment zijn er al meer dan 900 boekenkastjes in Nederland. Veel succes met je onderneming.

 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox