Logo nieuwsbode-zeist.nl


Ezel Dieske opent op smakelijke wijze de nieuwe stallen. Burgemeester Koos Janssen kijkt of de ezel het allemaal goed doet. Vele honderden belangstellenden waren op de open dag af gekomen. Asta Diepen Stöpler
Ezel Dieske opent op smakelijke wijze de nieuwe stallen. Burgemeester Koos Janssen kijkt of de ezel het allemaal goed doet. Vele honderden belangstellenden waren op de open dag af gekomen. Asta Diepen Stöpler (Foto: Astra Diepen Stöpler)

Comfortabele en nieuwe stallen ezels

"Ezels zijn lieve, slimme dieren." Burgemeester Koos Janssen stak zijn enthousiasme voor deze dieren niet onder stoelen of banken tijdens de Open Dag van de Ezelsociëteit. Hij hielp ezel Dieske afgelopen zondag bij de officiële openingshandeling van de nieuwe stallen.

Austerlitz - Met het knabbelen aan een wortelketting opende Dieske de nieuwe stallen. De ezelruin leek de tientallen belangstellenden, burgemeester Janssen en de fotografen niet op te merken en at onverstoorbaar door. De nieuwe stallen waren zeer noodzakelijk. De oude tochtige stallen, weliswaar ooit met veel liefde gebouwd, waren dringend aan vervanging toe. Eerder dit jaar zijn - mede dankzij gulle gaven van sponsoren en een eenmalige gemeentelijke subsidie - nieuwe stallen gebouwd. Solide, tochtvrij en ruim van opzet om de ezels en muildieren goed onderdak te geven. Voor de oude en zieke dieren is de verwarmde stal een uitkomst. Vele honderden bezoekers kwamen naar de Open Dag. Diverse ezels liepen vrij rond en trokken de aandacht van jong en oud. Enkele oudere dieren stonden in een weitje, veilig achter een hek. Zo konden ze zelf beslissen of ze zich wilden laten aaien. "We wonen in Duitsland net over de grens en we willen volgend jaar ezels opnemen." Chantal, Georg en hun adoptiezonen Tim en Lucas hebben twee uur gereden om de Ezelsociëteit te bezoeken. "We zijn vandaag met ons vieren om kennis met de dieren. Binnenkort gaan Georg en ik hier praten over de mogelijkheden om twee ezels op te nemen. Het is de lange rit dubbel en dwars waard", vertelt Chantal. "De vrijwilligers hebben zoveel liefde voor de dieren. Het is hier geweldig." Thuis in Duitsland, net over de grens hebben ze vijf zwerfhonden uit Kroatië en even zoveel asielkatten. En er is ruimte genoeg voor nog meer adoptiedieren. Marieke en Niels zijn met hun dochtertje Madée (bijna 2) voor het eerst op de Ezelsociëteit. "We wonen in Maarsen en wilden niet naar de kinderboerderij daar. Op internet lazen we over de Open Dag hier." Madée kijkt haar ogen uit, ze geniet van de dieren.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox