Logo nieuwsbode-zeist.nl


Hasan Yildiz bezorgt Thera Tegel regelmatig postpakketen. Soms voor haarzelf, vaak voor buren. "Zo hebben we elkaar leren kennen. Hasan komt 3, 4 in de week voor mijn buurman."
Hasan Yildiz bezorgt Thera Tegel regelmatig postpakketen. Soms voor haarzelf, vaak voor buren. "Zo hebben we elkaar leren kennen. Hasan komt 3, 4 in de week voor mijn buurman." (Foto: Asta Diepen Stöpler)

Pakketbezorger Hasan mag in Zeist blijven

Pakketbezorger Hasan Yildiz mag in Zeist blijven werken. "Ik ben heel blij, van mijn werkgever Post.nl hoorde ik dat ik niet naar een andere plaats hoef." Honderden bewoners van Zeist-centrum voerden met succes actie om hun bovenste beste pakketbezorger te behouden.

door Asta Diepen Stöpler

Zeist – Steeds meer mensen kopen online. Al die bestellingen moeten aan huis bezorgd worden. Het wordt steeds drukker voor pakketbezorgers. Ook voor Hasan. "Soms maak ik werkdagen van 12 uur. Post.nl maakt een efficiëntere wijkindeling voor de bezorgers. Ik zou in Bilthoven of Bosch en Duin moeten gaan werken, maar dat wilde ik niet. In mijn huidige gebied heb ik veel leuke contacten met bewoners en winkeliers opgebouwd. Ik ken bijna iedereen. Als ik er rijd, zwaaien de mensen en ik steeds naar elkaar. Kinderen roepen hun ouders, omdat ze hopen dat ik een pakketje voor hen heb. Ik krijg vaak wat te drinken, te snoepen of een ijsje. Als ik ergens een deur open zie staan of een sleutel in een voordeur steekt, dan waarschuw ik de buren. Van sommige mensen heb ik een huissleutel. Zo kan ik overdag hun bestellingen binnen leggen. Ik ben blij en trots met dit vertrouwen."

Enkele Zeistenaren maakten zich de afgelopen maanden sterk voor Hasan om hem in Zeist te houden. Zo begonnen Janine Kwinkelenberg en Ashley Spies een petitie op Facebook, waarop ruim 200 reacties kwamen. Ook per gewone post stuurden veel mensen steunbetuigingen naar Hasans werkgever - Post.nl. Thera Tegel steunt de pakketbezorger op andere manieren. "Hij is altijd vrolijk en heeft belangstelling voor iedereen. Hij is de beste pakketbezorger die er is!", aldus Ashley. "Hij verleent goede service en neemt de tijd voor je", vertelt Janine. Thera is blij dat Post.nl deze goede, betrokken bezorger in zijn vertrouwde wijk laat werken. "Hij bezorgt ook bij veel winkeliers, ondernemingen en op het gemeentehuis. Verstandig om hem niet over te zetten naar een andere wijk", aldus de oud-onderneemster.
Hasan zorgt ook voor een betere een sociale band tussen buurtbewoners onderling. "Want ik vraag bij afwezigheid van mijn klanten of de buren de pakketjes in ontvangst willen nemen. Zo leerden veel mensen elkaar kennen."

Post.nl heeft bij het ter perse gaan van deze krant, niet gereageerd op ons verzoek om een toelichting.

Hasan bezorgt post bij de Utrechtseweg, Van Reenenweg, Mamejohbuurt, Bloemenbuurt, Montaubanstraat, 1e Hogeweg, Het Rond en de Uithof in Utrecht. Deze laatste wijk vervalt en rond de 2e Hogeweg en 2e Dorpsstraat krijgt Hasan er acht straten bij.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox