Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto: website

Zeister aanbod voor sporters met beperking online

Dit weekend staat het centrum van Zeist bol van de sport. Wat het weekend extra speciaal maakt is dat de site www.unieksporten.nl wordt gelanceerd. De site biedt het lokale aanbod voor sporters met een beperking. Want sporten is voor iedereen.

"Voor mensen met een beperking is het nog niet vanzelfsprekend om dichtbij passend sport- en beweegaanbod te vinden. Dat willen we wel realiseren", zegt Sander Jansen, wethouder Sport. Zo zijn sporthallen in de buurt niet altijd toegankelijk, faciliteiten en materialen ontbreken of er is geen vervoer. Daarom kijkt de gemeente Zeist samen met Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede naar mogelijkheden om het voor deze doelgroep zo toegankelijk mogelijk te maken. Een eerste uitwerking is dat het sport- en beweegaanbod uit de gemeenten staat op www.unieksporten.nl.

Lancering site

Op zaterdag om 14.30 uur geven de Heren Zitvolleyballers op het Emmaplein een demonstratie voor het publiek en de wethouders van de betrokken gemeenten. Daarnaast lanceren zij de site www.unieksporten.nl door vijftien ballen met de letters UNIEKSPORTEN.NL het publiek in te gooien. Dit vormt de sportieve start van de regionale samenwerking om sporten en bewegen voor mensen met een beperking te verbeteren.

Sportief Zeist weekend

De demonstratie van de zitvolleyballers maakt onderdeel uit van het Sportief Zeist weekend. Naast clinics voor sporters met een beperking staan er ook vele reguliere sportverenigingen. Vechtsporten, bootcamp, scouting, rugby, dans en nog veel meer kan gratis geprobeerd worden op 25, 26 en 27 augustus. Het Sportief Zeist Weekend wordt georganiseerd door Stichting Centrummanagement in samenwerking met Sportief Zeist (zie ook de vernieuwde website www.sportiefzeist.nl) en lokale sportondernemers.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox