Logo nieuwsbode-zeist.nl


Een van de onderwerpen waar de BSO kinderen mee bezig waren tijdens de Raar Maar Waar-Dag: zinken en drijven.
Een van de onderwerpen waar de BSO kinderen mee bezig waren tijdens de Raar Maar Waar-Dag: zinken en drijven. (Foto: Raar maar waar dag)

Raar Maar Waar-dag voor honderden BSO kinderen

Honderden BSO (Buitenschoolse opvang) kinderen van Kind & Co uit Zeist en omgeving hebben de afgelopen twee weken meegedaan met de Raar Maar Waar-dag. Deze dag was het hoogtepunt van het vakantiethema Raar Maar Waar.

Zeist - De kinderen hebben tijdens deze dag verschillende 'gekke' activiteiten gedaan op scoutingterrein Rambonnet. De activiteiten liepen uiteen van onzichtbare kunst maken, het spelen van blind voetbal tot het lanceren van een raket.

Rare quiz

Als afsluiting van de dag gaven de kinderen een dansvoorstelling aan hun ouders en presenteerde Professor Anders een interactieve quiz waar ook de ouders aan mee konden doen.
Quizvragen als: 'Kan je een ei kapot knijpen met één hand?' en 'Kan je gel uit je haar krijgen zonder water te gebruiken?' moesten ouders en kinderen beantwoorden.


Hierna werden de antwoorden gecheckt door de vragen uit te voeren. Zo kwamen ze erachter dat een ei kapot knijpen met één hand niet kon en je gel uit je haar krijgt door veel zout in je haar te smeren. Raar Maar Waar!

Uitgedaagd

Gedurende de hele zomervakantie stond het thema Raar Maar Waar centraal. De BSO kinderen zijn spelenderwijs bezig geweest met onderwerpen als: Dalen & Stijgen, Donker & Licht, Zinken en Drijven etc.


Deze onderwerpen werden wekelijks geïntroduceerd met een filmpje van Professor Anders en zijn assistent Ko. Op deze manier werden de kinderen uitgedaagd om onderzoekend aan de slag te gaan.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox